Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гребецът Кристиан Василев: Пожелавам си олимпийски медал

25 юли 2024, 15:39 часа • 556 прочитания

Гребецът Кристиан Василев е сред първите български спортисти, които пристигнаха в Париж за Олимпийските игри. На него и останалите български олимпийци от първата група им предстои първо да се настанят в олимпийското село, а след това и да отидат на тренировка за разучаване на трасето.

Кристиан Василев се готви за дълго състезание в Париж

Състезанията на гребците започват още в първия ден от Oлимпийските игри, събота (27.07). Василев сподели пред БНТ, че се чувства почти готов и че тъй като състезанието им е доста дълго, цели 8 дни, се надява формата му да се развива към последните дни от надпреварата.

"Нашето състезание е дълго – 8 дни. Предполагам, че формата ми тепърва ще се развива", каза българският атлет.

ОЩЕ: Кристиан Василев и вторият олимпийски шанс

Гребецът споделя, че настроението сред българските олимпийци е положително и превъзбудено. Той си пожела медал, но го направи с леко притеснение, като заключи, че най-вече иска да направи едно спокойно състезание, за да може да даде най-доброто от себе си: "Пожелавам си олимпийски медал. Да бъда спокоен, за да мога да дам 100% от себе си".

А на останалите спортисти от делегацията пожела: „На първо място успех. Всеки да се наслади максимално на това изживяване. Пожелавам на всеки да постигне това, за което е работил и трудът му да бъде възнаграден".

ОЩЕ: Олимпийски игри в Париж 2024: Пълна програма на българското участие

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес