Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Готвим се по домовете си": Насар и компания оставени на произвола на съдбата за Световното в Бахрейн!

17 октомври 2024, 14:21 часа • 668 прочитания

Националният отбор по вдигане на тежести не води централизирана подготовка и няма тренировъчен лагер за предстоящото Световно първенство в Бахрейн в края на годината. Карлос Насар и компания са принудени да се готвят по домовете си, тъй като средствата за централизирана подготовка ги няма - не са похарчени целево и никой не знае къде са.

Защо националите по вдигане на тежести са оставени без лагери?

Един от националите по вдигане на тежести - Васил Маринов, даде интервю за Actualno.com, в което разкри подробности около сътресенията във федерацията. Той заяви, че е уверен в участието си на Световното в Бахрейн, но смята, че без централизирана подготовка мотивацията не е същата, а с това и има съмнения дали ще успее да се представи достатъчно добре.

"Преди 2-3 години може би нямахме финансиране във федерацията, но все пак имахме централизирана подготовка за дадено състезание, докато в момента това го нямаме. Готвим се по домовете си. Мисля, че за един професионален състезател, който се готви за европейски и световни първенства, трябва да има централизирана подготовка. И е доста трудно да го няма това нещо", каза Маринов пред Actualno.

Васил Маринов

Къде са средствата за централизирани подготовка?

"Уверен съм, че можем да участваме на Световното първенство. Но пак го казвам: ние нямаме централизирана подготовка за това първенство, нямаме възстановяване. Хъсът от самата подготовка го няма, не е на 100 процента. Понякога имам съмнения. Казвам си: "Ако отида, какво правя там?". Нямам идея къде са средствата за централизирана подготовка, не са похарчени целево."

"Трябва да настъпи пълна промяна в тази федерация. Власт и лично отношение - това стои зад скандалите във федерацията", коментира още Васил Маринов, който освен това е изгонен от залата по щанги в Сливен от бившия си треньор, заради което трябва да се готви в училищен салон. Още от интервюто на Маринов - гледайте във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес