Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Глушков към грациите: Вие сте пример за подражание!

13 август 2024, 13:02 часа • 481 прочитания

Вие сте пример за подражание. Това каза спортният министър Георги Глушков при посрещането на българските състезателки по художествена гимнастика след Олимпийските игри 2024 в Париж. България се прибра със сребро на Боряна Калейн в индивидуалния многобой и четвърто място на ансамбъла по художествена гимнастика.

Георги Глушков посрещна гимнастичките в България

"Вие сте пример за подражание и стимул за младите спортисти в стремежа им към големи спортни върхове", каза министърът на младежта и спорта към родните грации. С гимнастичките бе и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която също получи поздравления от министъра.

Георги Глушков и Илиана Раева

България чака 36 години за медал в индивидуалния многобой

Среброто на Боряна Калейн е първо за България в индивидуалната надпревара от Сеул 1988 насам. Ансамбълът пък също се представи достойно, като завърши на четвърто място. Той бе в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

Целта пред ансамбъла бе да завоюва олимпийската титла. И изглеждаше готов за това, след като завърши първи в квалификацията. Две грешки на финалите обаче лишиха ансамбъла от медал. Въпреки неизпълнената цел начело на ансамбъла остава Весела Димитрова, която ще опита да изведе отбора до златото в Лос Анджелис 2028.

КОМЕНТАР: Държавата да не си приписва заслуги за олимпийските медали, защото е тотално абдикирала от спорта 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес