Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Габриела Петрова: Имаше ощетяване в Париж, не знам дали ще има следваща Олимпиада за мен

05 август 2024, 16:13 часа • 1060 прочитания

Най-добрата българска състезателка в тройния скок Габриела Петрова заяви, че е била ощетена на Олимпийските игри в Париж. Както е известно, родната скачачка не успя да достигне до финалите в своята дисциплина, след като съдиите на надпреварата дадоха много спорен фаул при най-добрия ѝ опит.

Габи Петрова се прибра днес в България като за пореден път отправи критики към съдиите на турнира по троен скок на Олимпийските игри в Париж. Тя сподели, че не знае дали ще има следваща Олимпиада за нея. Игрите във френската столица бяха трети в нейната спортна кариера.

„Непрофесионализъм и огромна грешка“

Габриела Петрова

„Разбира се, че ми се искаше резултатът от моето участие да е по-добър, но за жалост, това са фактите. Мисля, че имаше ощетяване. Както се видя и в измервателната уредба, смятам, че не беше справедливо опити като моя да се отсъждат като фаул, а други с видимо по-голямо пристъпване да бъдат допускани”.

„Смятам, че щеше да е достатъчно да влезна във финалите, ако бяха признали опита ми. Усетих, че опитът стана хубав. Не сме подали контестация, защото ми казаха, че това е фаул и резултатът няма да се промени. Просто непрофесионализъм и огромна грешка от страна на организаторите. Особено на планетарен форум. Вие знаете колко много подготовка е това нещо и се случва веднъж на четири години. Не знам дали ще има следваща Олимпиада за мен“, каза Габриела Петрова.

Още след края на своето участие Габриела Петрова изригна срещу съдиите на тройния скок.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес