Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Формула 1 сключи зашеметяваща сделка за 1 милиард долара

06 октомври 2024, 14:20 часа • 874 прочитания

Формула 1 сключи зашеметяваща сделка с компанията за луксозни стоки LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), която ще инвестира около 1 милиард долара в спорта през следващите 10 години. Френският конгломерат ще замени Rolex като основен спонсор. Съобщава се, че договорът с LVMH е на стойност от 100 милиона долара на сезон.

Революция във Формула 1 

LVMH притежава няколко добре познати луксозни марки, включително шампанското Moet & Chandon, което ще замени италианското пенливо вино Ferrari Trento на подиума на първите три места, когато споразумението започне да действа през следващата година. 

Формула 1

Междувременно Louis Vuitton ще осигури кутиите за състезателните трофеи, а марката часовници Tag Heuer, която има собствени договори с Ред Бул и Гран при на Монако, ще замени Rolex като официален хронометър на Формула 1. Смята се, че промяната в демографската структура на спорта - с по-млада аудитория в светлината на вдъхновения от Netflix бум на световната популярност - и американската експанзия с три състезания годишно са довели до интереса на LVMH.

А как се стигна до това партньорство? Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали заяви: "Нашият спорт се основава на непрестанния стремеж към съвършенство - ценност, която е в основата и на LVMH, така че с удоволствие обявявам, че това историческо партньорство ще започне през 2025 г. Тъй като Формула 1 продължава да се разраства в световен мащаб, привличайки нови и по-разнообразни аудитории, силата и широтата на LVMH я превръщат в перфектния партньор, с когото да работим, докато се стремим непрекъснато да подобряваме преживяването на нашите фенове и наследството на нашия невероятен спорт."

ОЩЕ: Точката, която може да реши шампионата във Формула 1

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес