Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Епична битка: Тайсън Фюри излиза срещу ММА звезда в боксов спектакъл! (ВИДЕО)

11 юли 2023, 18:56 часа • 1673 прочитания

Голямата боксова звезда в тежка категория Тайсън Фюри обяви, че ще се боксира с ММА звездата Франсис Нгану. Сблъсъкът между двамата ще се състои по правилата на професионалния бокс на 28 октомври с Саудитска Арабия

Тайсън Фюри срещу Франсис Нгану на 28 октомври

Фюри, който е носител на пояса на Световния боксов съвет (WBC), няма да заложи титлата си. Сблъсъкът между двамата е определян като "демостративен". Нгану е бивш шампион на UFC, но срещу Фюри - и то на боксовия ринг, е считан като абсолютен аутсайдер.

Франсис Нгану

Фюри обеща "вихрушка от бомби" за Нгану

"Веднага щом удари гонгът, ще последва вихрушка от бомби. Този се предполага, че е с най-тежките удари в света, но нека видим как ще реагира, когато бъде ударен от Големия Цигански крал", заяви Тайсън Фюри, който така и не успя да се договори за мач срещу Олександър Усик.

ОЩЕ: Има дата и съперник: Усик ще брани световния връх в бокса

Нгану иска слава и в бокса

36-годишният Нгану за пръв път ще се бие в официален боксов мач. "Чаках да се срещна с Тайсън на ринга в последните три години. Мечтата ми винаги е била да се боксирам, и то с най-добрите."

"След като станах абсолютен световен шампион в ММА, това е моята възможност да сбъдна тази мечта и да се утвърдя като един от най-коравите мъже на планетата", каза на свой ред Нгану.

ОЩЕ: Антъни Джошуа среща стар познайник през август, след това идва много тежък съперник

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес