Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дължи ни обезщетение: Федерацията взе решения по казуса с Елвира Краснобаева

01 октомври 2024, 17:19 часа • 813 прочитания

Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) излезе с официална позиция по казуса с националната състезателка Елвира Краснобаева, която обяви, че повече няма да представя страната ни. В публикация, подписана от председателя на организацията Илиана Раева, се съобщава, че грацията дължи обезщетение поради едностранно, предсрочно прекратяване на договора.

БФХГ с позиция по казуса с Краснобаева

По-рано през деня Краснобаева разкри в социалните си мрежи, че спира да се състезава за България. Пред БФХГ тя е изтъкнала като довод за решението си семейни обстоятелства. Вследствие на това Федерацията я освободи като член на националния отбор и спря участието ѝ гала спектакъла „Ескалджим“ Билбао, Испания.

Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева няма право да тренира на националната база з.“Раковски“, считано от 01.10.2024 г. С оглед на вложения труд за подготовката й за следващия олимпийски цикъл, на състезателката се отнема и възможността да използва направените до момента музики и композиции. Месечните възнаграждения от Министерството на младежта и спорта и от БФХГ също се прекратяват.

Краснобаева дължи обезщетение

"Съгласно чл.5.3 от договор №БФХГ-ММС-13 от 02.01.2024 г. състезателката Елвира Краснобаева дължи обезщетение на БФХГ, поради едностранно, предсрочно прекратяване на договора от страна на състезателя. В случай, че не бъде спазено решението на УС на БФХГ (Решение №2, Протокол №381 от 30.09.-2024 г.), на състезателката Елвира Краснобаева може да бъде потърсена съдебна отговорност", пишат на страницата на Федерацията, която ще уведоми за последвали решения по казуса на първото легитимно заседание на новия УС на БФХГ.

ОЩЕ: Илиана Раева не спести нищо: Държавата все още е длъжник на спорта

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА БФХГ!!! БФ по художествена гимнастика Ви уведомява, че след изразеното лично желание в писмен вид на...

Posted by Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница on Tuesday, October 1, 2024
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес