Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двоен триумф за Ферари в САЩ! Спорно наказание остави Норис зад Верстапен

21 октомври 2024, 09:55 часа • 389 прочитания

Отборът на Ферари постигна двоен триумф в Гран при на САЩ от Формула 1, след като Шарл Льоклер доминира в състезанието и финишира първи, а неговият съотборник Карлос Сайнц завърши на втора позиция. По-голямата драма обаче дойде в битката за третото място, където в крайна сметка се класира Макс Верстапен.

Шарл Льоклер спечели Гран при на САЩ

Пилотът на Ред Бул спори до последно за място в топ 3 с основния си конкурент за титлата Ландо Норис. Пилотът на Макларън, който стартира от полпозишън, се сблъска с Верстапен още в първата обиколка, а войната между тях на пистата продължи до самия финал.

Макс Верстапен и Ландо Норис

Спорът за световната титла между Верстапен и Норис нажежи страстите на пистата

Норис обвини Верстапен, че го е избутал от пистата. В края на състезанието състезателят на Макларън успя да изпревари Макс, но впоследствие бе наказан от FIA с 5 секунди за това, че е взел преимущество извън състезателната писта. Наказанието породи противоречиви мнения. 

Някои смятат, че Верстапен е избутал Норис извън пистата, заради което пилотът на Макларън не е имал друга опция. За подобно действие - изблъскване на противник извън пистата, Джордж Ръсел получи наказание. В крайна сметка Верстапен успя да увеличи преднината си пред Норис на 57 точки, а до края на сезона остават пет състезания.

ОЩЕ: Какво трябва да направи Ландо Норис, за да спечели титлата във Формула 1?

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес