Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десислава Ангелова: Не съм чак горда от резултата си, гледам към Лос Анджелис 2028

03 август 2024, 13:16 часа • 778 прочитания

Българската състезателка по гребане Десислава Ангелова коментира представянето си на Олимпийските игри в Париж, след като завърши на шесто място в крайното класиране на 2000 метра скиф. Родната гребкиня заяви, че не е чак горда с резултата си, но е доволна. Тя допълни, че вече гледа към Игрите в Лос Анджелис през 2028-ма.

Десислава Ангелова бе категорична, че останалите състезателки във финала са били по-добри от нея и с лекота са поддържали по-висока скорост. Тя също така заяви, че е изнемогвала да поддържа темпото на останалите и е нямала сила да атакува в средната част на дистанцията. Въпреки това 26-годишната българка смята, че нейното представянето ѝ дава надежда да продължава да се занимава с гребане, защото явно има шанс и възможности в този спорт.

„Другите бяха по-добри от мен“

Десислава Ангелова

„Доволна съм, че бях в големия финал. Искаше ми се да не съм последна, но другите бяха по-добри от мен. Още в началото усещах, че другите с лекота държат по-висока скорост от мен, а то си пролича в първите хиляда метра. Аз изнемогвах да поддържам скоростта, а във вторите хиляда метра те ми дръпнаха“.

„Средната част ми е по-силна от тяхната, но днес нямах силите да го направя. След първите 500 метра обикновено се чувствам по-добре, но днес не беше така. Не съм чак горда от резултата си, но той ме стимулира и ме успокоява. Дава ми надежда да продължавам, защото явно имам шанс и възможности в този спорт“.

„Специално е да представлявам България - има отговорност и очаквания. Като си отдаден и отговорен човек, гледаш да изпълниш очакванията, независимо какво ти коства. Сега първо ще направим равносметка с треньорите. Ще направим и почивка, след което ще преценим накъде да поемем, но като цяло гледам и към Лос Анджелис 2028“, каза Десислава Ангелова.

По-рано днес Кристиан Василев завърши на 14-то място в крайното класиране на 2000 метра скиф в Париж.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес