Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деси Ангелова се бори здраво, но остана шеста на скиф на Игрите в Париж

03 август 2024, 11:35 часа • 1555 прочитания

Най-добрата българска гребкиня Десислава Ангелова се бори здраво, но не успя да се намеси в битката за медалите на 2000 метра скиф на Олимпийските игри в Париж. На финала родната състезателка завърши на последното шесто място в гонката, но и това е сериозен успех за нея. 

Десислава Ангелова не успя да се намери в битката за медалите

Десислава Ангелова стартира добре, но след това понамали темпото и на първата контрола бе на пета позиция като изостана на около 5 секунди от лидерката Каролин Флорин от Нидерландия. На втората контрола на 1000-те метра българската гребкиня вече бе шеста като изоставането ѝ от първата бе близо 9 секунди.

Десислава Ангелова

Ангелова опита да вдигне темпото във втората част на състезанието, но така и не успя да скъси дистанцията с лидерите. На третата контрола българката отново бе на шестата позиция, като разликата с Каролин Флорин бе близо 12 секунди. В крайна сметка Деси Ангелова завърши на шесто място с време от 7:33.19 минути.

Нидерландка грабна олимпийската титла

Победителка в надпреварата и олимпийска шампионка стана Каролин Флорин с време от 7:17.28 минути. На втора позиция финишира новозеландката Ема Туиг със 7:19.14 минути, а трета се нареди Виктория Сенкуте от Литва със 7:20.85.

По-рано днес Кристиан Василев приключи участието си на Олимпийските игри в Париж на 14-то място.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес