Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Братът на Карлос Насар: Това постижение оставя отпечатък върху цялата българска история

13 август 2024, 17:17 часа • 2510 прочитания

Лазар Насар бе изключително щастлив от спечеления от по-малкия му брат Карлос златен медал от Олимпийските игри в Париж. Той бе един от хората, които посрещнаха родния щангист на Летище „София“, като заяви, че постижението на 20-годищния състезател по вдигане на тежести ще остави отпечатък върху цялата българска история.

Лазар Насар говори пред колегите от "Спортал" и бе категоричен, че след триумфа на Карлос всеки човек в България ще го смята за повече от приятел. Той също така допълни, че Червен бряг, където семейството живее, вече е централна точка на страната ни. Лазар разкри, че като малки двамата с Карлос са започнали да се занимават с шах, но брат му е намерил своето призвание благодарение на Бог.

„Всеки в България го смята за повече от приятел“

Карлос Насар

„В близките години в този спорт не е имало такова постижение, така че това оставя отпечатък върху цялата българска история. По-интересното беше, че двамата започнахме да се занимаваме с шах. Той смени спорта и намери своето призвание от Бог. Показа го, както на Олимпиадата, така и на другите състезания“.

ОЩЕ: "Лимитът е доста далеч": Шампионът Карлос Насар се завърна в България (ВИДЕО).

„Здравата психика също допринася за успеха. Едно е на тренировка, той много повече вдига на тренировки. Усещането е друго. Дори с малко да съм спомогнал, съм щастлив, че съм допринесъл за резултата. Чухме се няколко дни преди състезанието. Аз съм по-голям брат и е нормално да го питам разни неща“.

Карлос Насар

„Имаше много очаквания към него, особено след като той обяви високите си цели. Виждах го, че се чувства добре и според мен заедно с почивката това е дало резултат. След този резултат всеки в България го смята за повече от приятел. Червен бряг вече е централна точка на България“, каза Лазар Насар.

По-рано майката на Карлос Насар - Поля Иванова, заяви, че за нея най-важното е той да е щастлив, а той е такъв, само когато е на първо място.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес