Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боряна Калейн пренася олимпийския си блясък в Испания и Мексико

03 септември 2024, 16:07 часа • 780 прочитания

Сребърната медалистка по художествена гимнастика от Игрите в Париж Боряна Калейн ще проведе три Мастърс класа в Испания и в Мексико до края на годината. На първия в град Теулада (Испания) на 12 октомври тя ще бъде заедно със своята треньорка Марияна Памукова. От 5 до 8 декември Калейн ще покаже уменията си на гимнастички в Монтерей (Мексико), а от 13 до 15 декември в Лангрео (Испания).

Олимпийската вицешампионка Калейн ще проведе Мастър клас в Испания и Мексико 

На Игрите в Париж Боряна Калейн стана втората в историята на България олимпийска вицешампионка по художествена гимнастика на индивидуално след Андриана Дунавска в Сеул 1988. Боряна Калейн се представи безупречно във финала на турнира и се окичи със сребърния медал, след като получи общо 140.600 точки в многобоя ( 35,450 на обръч 36,450 - топка, 34,550 - бухалки, 33,750 - лента).

Боряна Калейн

Родната грация все още не знае дали ще продължи да се състезава или ще сложи край на кариерата си. Това разкри самата тя при прибирането си от френската столица. Калейн бе категорична, че сега не е моментът да взима такова решение.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес