Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боксовата звезда Станимира Петрова получи уроци по стрелба от олимпийската вицешампионка Костадинова (СНИМКИ)

27 септември 2024, 17:30 часа • 270 прочитания

Олимпийската вицешампионката по спортна стрелба от Токио 2020 Антоанета Костадинова даде урок по стрелба на "усмивката" на българския бокс - Станимира Петрова. Двете шампионки, които представяха България на Игрите в Париж, се срещнаха а стрелбището, където Петрова "получи първи урок" в дисциплината на 10 метра пистолет от най-добрата родна състезателка.

Олимпийките Станимира Петрова и Антоанета Костадинова заедно на стрелбището

В своя фейсбук профил Станимира Петрова сподели снимки със завидни резултати от първите си опити, и написа: "Първи урок по стрелба с Антоанета Костадинова. Винаги е страхотно, когато прекараш време с истински приятел и страхотен човек."

През лятото Станимира Петрова приключи третото си участие на олимпийски игри. Тя отстъпи пред китайката Чанг Юан на 1/4-финалите на боксовия турнир в категория до 54 килограма, отпадайки на крачка от медалите. Междувременно Антоанета Костадинова остана на 2 точки от олимпийския финал. Българката завърши на 11-о място на 25 метра пистолет с общ сбор от 583 точки. Тя беше 24-та след 288 точки на прецизната стрелба, а на бързата стрелба се представи много силно и постигна 295 точки.

След края на надпреварата в Париж Петрова заяви през сълзи, че явно не ѝ е писано да има медал от олимпийските игри.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес