Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Биляна Дудова се прибра от Париж със счупен зъб и разбит нос

12 август 2024, 10:57 часа • 1009 прочитания

Състезателката по борба Биляна Дудова се прибра от Париж 2024 със счупен зъб и разбит нос. Това разкри самата тя пред репортери при прибирането си в България. Дудова не е доволна от представянето си, след като тръгна с нагласата за олимпийска титла, а се върна без медал.

Биляна Дудова искаше олимпийска титла, но се прибра без медал от Париж

“Наистина тръгнах с нагласата и много исках да спечеля златния медал. Това е моята най-голяма мечта. От 14 години тренирам борба и всеки ден в залата давам максимума от себе си. Вярвах, че мога в Париж, но сутринта допуснах една грешка", започна Дудова.

Монголка разби носа на Дудова в репешажите

"С монголката водех при 1:1, но тя такъв удар ми наби, разби ми носа и оттам цялата ми среща се обърка. Всеки един състезател, който успя там, има екип около себе си. Такива бяха обстоятелствата, че дори моят треньор нямаше как да седне на стола по време на срещите."

ОЩЕ: Биляна Дудова даде всичко в кървава битка, но се размина с бронз в Париж

Биляна Дудова

Счупен зъб и разбит нос: равносметката на Биляна

"Може би и това също доста ми повлия. Не успях в трудните моменти, когато бях изморена, да намеря тази мотивация и да чуя правилните думи", каза Биляна. И добави: "Дадох всичко от себе си. Зъбът ми е счупен, носът ми е разбит. След всяко състезание съм се връщала така."

"Винаги съм искала да печеля за България и вярвам, че най-доброто предстои. Вярвам, че ще спечеля олимпийската титла, която я няма при жените. Много ме е яд. Щастлива съм, че успях да участвам. Не съм доволна от представянето си", завърши Дудова.

В същото време бронзовият медалист в бокса Хавиер Ибанес смята, че е загубил "нечестно" в Париж, като е можел да спечели златото без проблем.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес