Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Биляна Дудова отпадна на 1/4-финалите в Париж, ще се надява на репешажи

09 август 2024, 14:10 часа • 848 прочитания

Националната състезателка по борба Биляна Дудова отпадна на 1/4-финалите на Олимпийските игри 2024 в Париж, след като загуби от Ирина Коляденко от Украйна с 3:7 точки. Българката запазва шансове да бъде изтеглена до репешажи и евентуална битка за бронзов медал, ако Коляденко успее да се класира за финала.

Биляна Дудова тръгна с победа, но отпадна на 1/4-финалите в Париж

Дудова стартира деня с победа над шведката Сара Линдбори с 8:3 точки в среща от 1/8-финалите на олимпийския турнир в категория до 62 килограма. Тя трябваше да се справя с агресивно начало от Линдбори, която ползва и непозволени прийоми, за да ядоса българката.

Биляна Дудова

Дудова ще се надява да бъде изтеглена до репешажи

Имаше удар в главата на Дудова още в първата минута, за което съдията предупреди шведката вербално. Постепенно обаче Дудова започна да налага своя стил и поведе с 3:0 точки след първата част. През втората част шведката намали изоставато си до 3:2, но след това Дудова успя да спечели накуп четири точки и накрая спечели с 8:3.

Малко по-късно Биляна Дудова излезе и за битката си от 1/4-финалите с Ирина Коляденко. Българката допусна груба грешка, в която украинката спечели четири точки. Именно това направи разликата между двете състезателки. Полуфиналите са тази вечер, а евентуалният репешаж за Биляна - в събота.

Отново тази вечер ще се състои и големият финал на Магомед Рамазанов в битка за златото в свободния стил (вижте начални часове и ТВ за всички българи в Париж на 9 август).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес