Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бащата на Имане Хелиф наруши мълчанието си: Детето ми е силно и смело момиче (ВИДЕО)

03 август 2024, 16:57 часа • 2762 прочитания

Бащата на Имане Хелиф - Амар, наруши мълчанието си и защити своята дъщеря. Алжирецът заяви, че олимпийската боксьорка е родена и отгледана като момиче, докато споровете за пола на Игрите в Париж и по света продължават. Родителят дори показа документи и снимки на спортистката.

Бащата на Имане Хелиф показа доказателства за женския ѝ пол

"Детето ми е момиче. Тя е отгледана като момиче. Тя е силно момиче. Възпитах я да бъде трудолюбива и смела. Тя има силна воля да работи и да тренира. Италианската съперничка, срещу която се изправи, не успя да победи дъщеря ми, защото дъщеря ми беше по-силна, а тя беше по-мека", казва бащата Амар Хелиф пред Sky News.

ОЩЕ: Международната боксова асоциация позлатява италианката, отказала да играе срещу Имане Хелиф

Актът за раждане на Имане Хелиф

Той показва нейни снимки като дете и акта ѝ за раждане. "Това е официалният документ. Втори май, 1999-та, пол - женски. Ето тук е написано, можете да го прочетете. Това е документът, издаден когато се роди", разкрива родителят на Имане Хелиф, чийто треньор заяви, че параметрите ѝ са в рамките на позволеното (ВИДЕО и подробности вижте в линка).

Защо Хелиф и Тинг участват в Париж 2024?

Алжирската боксьорка Хелиф и тайванската боксьорка Лин Ю-Тинг имат право да участват в Олимпийските игри, тъй като Международният олимпийски комитет (МОК) прие различни критерии от тези на Международната боксова асоциация (IBA), която дисквалифицира и двете от миналогодишното Световно първенство поради резултатите от теста за полова принадлежност.

ОЩЕ: Ирландска боксьорка защити Имане Хелиф (СНИМКИ)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес