Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Армен Назарян: Златните момчета на българската борба пишат история

16 август 2024, 14:52 часа • 2175 прочитания

Двукратният олимпийски шампион в борбата Армен Назарян бе изключително щастлив от спечелените от Семен Новиков и Магомед Рамазанов златни медали от Олимпийските игри в Париж. Той говори пред колегите от „Спортал“ като заяви, че двамата в момента пишат историята на борбата у нас.

Назарян допълни, че иска на Олимпийските игри в Лос Анджелис след 4 години България да има още повече квоти в борбата. Той сподели, че се надява да дойде ново поколение в спорта, което да донесе още повече гордост на страната ни.

"Цяла България се гордее с тези момчета“

Семен Новиков

„Цяла България се радва и се гордее с тези момчета. Златните момчета влязоха в историята на българската борба. От доста години чакахме такова постижение. Искахме да имаме повече квоти, но се надяваме, че ще успеем да го направим в Лос Анджелис. Семен Новиков и Магомед Рамазанов върнаха борбата в битката за златото след доста години“.

„Златните момчета пишат история. Те ще продължават да носят гордост на България. Надявам се по-често да слушаме българския химн. Не само моите синове, но в цялата страна децата трябва да тренират борба и да знаят какви цели имат. Надявам се да имаме поколение, което да носи още успехи“, каза двукратният олимпийски шампион.

ОЩЕ: Армен и Едмонд Назарян покориха световната борба с най-трудната хватка (ВИДЕО).

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес