Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тетевен отбеляза 148 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

18 февруари 2021, 13:03 часа • 1748 прочитания

Днес отбелязваме 148 години от гибелта на националния ни герой - Васил Левски. Пред паметника на Апостола на свободата в гр. Тетевен своята почит и признателност към живота и делото му отдадоха кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кметовете Борис Врабевски и Красимир Красимиров, председателят на ОбС – Тетевен – Мария Стойчева, общински съветници, учители и ученици, граждани.

Каквото и да кажем за Васил Левски, никога няма да е достатъчно, за да опише неговата велика личност. Един истински българин, пожертвал себе си за свободата на България. Дарен с ореола на безсмъртието, той се превръща в пример за всички нас, за човешкото достойнство и предаността към Отечеството. Това каза д-р Бояджиева пред паметника на Дякона.

Тя добави още, че животът и делото на Левски са сред най-светлите примери на саможертва и себеотрицание в българската история. С неговата смърт България губи не просто вдъхновен и отдаден на делото на родината революционер, а един от най-проникновените визионери на своето време.

Букети и цветя бяха поднесени от името на Община Тетевен, ОбС – Тетевен, НПГГСД „Сава Младенов“ - гр. Тетевен, ДГ „Васил Левски“ – гр. Тетевен, Исторически музей – Тетевен, граждани, политически партии.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес