Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 50 медала за по-малко от година са спечелили тетевенските борци

14 януари 2020, 09:47 часа • 1627 прочитания

На 10 януари 2020 г. д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен се срещна с младите спортисти на Спортен клуб по борба „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен и техния треньор Веско Алексиев.

Всички състезатели на възраст от 6 до 19 г. представиха официално отличията си, завоювани за по-малко от година, откакто съществува официално и клуба, като общият брой на спечелените медали надхвърли 50. Представителите на клуба споделиха за намеренията си за разрастване на школата по борба, като добавиха още, че вече има официален меморандум за сътрудничество със сръбския гранд – Цървена звезда – гр. Белград, който проявява интерес да партнира и с Общинското ръководство по повод бъдещи спортни прояви. От името на ръководството на БК „Цървена звезда“ – гр. Белград, Румен Трифонов, сътрудник по спортната дейност на СКБ „Г. Бенковски“ – гр. Тетевен, връчи почетен спортен плакет на д-р Мадлена Бояджиева и не пропусна да й благодари, че Общината засвидетелства подкрепа за младежкия спорт и оценява труда на спортуващите и техните треньори.

В спортния календар на Общината за годината вече са предвидени две борцови състезания - Национален турнир по борба, който ще се състои на 3 март 2020 г. и Международен турнир в памет на Петко Милев-Страшния – на 27 юни 2020 г., на който партниращият сръбски клуб ще пристигне както със състезателна делегация, така и с президента си и част от ръководството.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес