Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Ловеч: Нека се въоръжим с вяра и сила и да не се поддаваме на паника

13 март 2020, 19:32 часа • 4668 прочитания

Кметът на Ловеч използва социалната мрежа Фейсбук, за да успокои своите съграждани във връзка с наложеното извънредно положение в цялата страна заради коронавируса.

Ето какво гласи обръщението на Корнелия Маринова:

 

Уважаеми съграждани!

Любимият Ловеч, както и цялата страна, е в извънредно положение!

Повярвайте, че като кмет на Община Ловеч най-малко аз искам да виждам празни училища и детски градини, пусти магазини и спортни зали. Заедно с цялата общинска администрация ясно си даваме сметка, че досега не сме преживявали подобна ситуация. Мерките обаче са крайно необходими, след като допуснахме малка част от недисциплинирани българи да направят разпространението на коронавируса опасно непредвидимо.

Още на 9 март заедно с Общинския оперативен щаб се постарахме да обхванем всички мерки, които са важни за здравето и сигурността на хората. Положението обаче бързо се развива и ние ще предприемем и следващи драстични стъпки, съобразно издадената заповед на министър Кирил Ананиев. Важно е, че действията на цялата държава - парламента, правителството, партиите, са прозрачни и предвидими, така че едва ли трябва да има изненадани.

Изненадани са обаче нашите чувства, нашите сърца, че в мирно време сме принудени да водим война с един коварен и непознат вирус.

Затова въоръжете се с вяра и сила, спазвайте инструкциите, не се поддавайте на паника и фалшиви новини, четете и слушайте официалните източници, за да преодолеем и това препятствие. В продължение на месец трябва да издигнем такава стена срещу коронавируса, че да спрем неговото по-нататъшно нашествие и разпространение.

Зная, че нашите лекари и медицински сестри са невероятни – те ще направят чудеса. Изпитвам огромно възхищение към всички тези хора, които са на предната линия, а там са още полицаи, хигиенисти, хората от офисите, много са.

От нас сега се иска да намалим, дори да спрем активността си в публичните прояви и да я проявим тази активност в превенцията, бдителността и твърдостта да спазваме мерките.

Извънредната ситуация е извънредна, защото е временна.

А ние ще продължим и след това!

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 март

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес