Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зам.-кмет на Кюстендил бе избран за председател на постоянна комисия към НСОРБ

07 юни 2024, 16:22 часа
Реклама

Членовете на постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към #НСОРБ се събраха на първото заседание на комисията в София, по време на което бе избран нейният #председател - ресорният зам.-кмет на Община Кюстендил - Кристиян Иванчов.

ПК по младежки дейности, #спорт и #туризъм е една от новите тематични експертни общности през настоящия мандат. През този мандат Комисията включва 143-ма представители от 84 общини и 9 районни администрации.

Въпросите, свързани с #развитието на младежките политики и туризма ще бъдат дискутирани в рамките на Постоянната комисия от петима #кметове на общини и още толкова на райони и 38 #заместник-кметове на общини и райони, деветима #председатели на общински съвети, 33-ма общински #съветници и 62-ма #експерти и #ръководители в местните администрации.

Обособяването на въпросите, свързани с развитието на ефективни младежки политики и съвременен подход към туристическия потенциал на общините и ролята на местната власт в създаването и утвърждаването на #дестинация България, среща висока оценка сред членовете на Комисията.

В работата на Комисията ще вземе участие и #заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева. Освен активностите за популяризиране на българския туризъм, партньорството между общините и туристическото ведомство има сериозен потенциал, който може да бъде системно развиван с #взаимните усилия на двете страни.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес