Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

“Серенада на възглавници” – концерт за деца и родители

14 октомври 2013, 16:41 часа

“Серенада на възглавници”, изпълнена на китара и пиано, е първият концерт, с който Модо България откриват новия есенно-зимен сезон на традиционните концерти за деца и родители.

Реклама

Младите музиканти Марина Симеонова и Панайот Панайотов са подготвили съвременни преработки за китара и пиано на някои от най-известните опери на Моцарт, Росини, Белини и Верди. Този път малките гости ще се запознаят със съчетанието на китара с пиано – мекия и нежен тембър на единия инструмент с невероятните възможности на другия. Музиката ще бъде съпроводена с картини, изобразяващи сцени от оперите.

Пианистката Марина Симеонова и китаристът Панайот Панайотов са само на по 19 години, но вече имат зад гърба си сериозни професионални постижения. Марина е стипендиант на на фондация “Комунитас” и основател на фестивала “Малки летни концерти” в Пловдив. Панайот печели три поредни години награди на международния конкурс за класическа китара “Акад. Марин Големинов”. Проектът им “Серенади на възглавници” е един от трите, спечелили конкурса на Модо България за теми на детските концерти.

Заповядайте отново на познатото място – “Съюзът на архитектите в България”, на ул. “Кракра” №11 в гр. София, на 27 октомври, неделя, от 11 и от 17 часа.

Билети ще се продават в деня на концерта.

Цени на билети:

Възрастен – 20 лв.

Дете – 5 лв.

Максимална цена за семейство – 35 лв.

Прочети повече за събития, творчески занимания и забавления за твоето дете ТУК.

 

 

 

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес