Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Допринесох с 13 млрд. лева за България, казва Кунева

30 април 2014, 11:33 часа • 23091 прочитания

Моят принос за България като главен преговарящ за влизането ни в ЕС и като европейски комисар е 13 млрд. лева. Тези пари дойдоха от Съюза за нашата страна. Това заяви лидерът на листата на Реформаторския блок за Европейския парламент Меглена Кунева.

Освен 13-те млрд. лева, българската енергетика е получила още 1 млрд. евро компенсации и средства за модернизиране. Убедих Европейския парламент, 25 държави тогава и Жан-Клод Юнкер, кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия, с който тогава работихме, че България ще е достоен член на ЕС. Аз знам как да постигам цели, заяви Кунева.

Реформаторският блок първи предложи България да стане основател на Европейския енергиен съюз, за да можем да тръгнем по пътя на устойчивото намаляване на цената на тока. Ние сме малък пазар и не можем да договаряме изгодна цена на газа, а като се преговаря за общия пазар на ЕС, който има 500 млн. потребители, цената може да падне до 30%, обясни Кунева.

По повод визитата на Бойко Борисов при канцлера Меркел, на която водачът на ГЕРБ е обявил, че и той искал Енергиен съюз на Европа, Кунева отговори, че РБ и ръководството на ГЕРБ са направили публична среща в парламента, на която реформаторите са настоявали да бъде подкрепена идеята им за Енергиен съюз в името на националния интерес. Очевидно я подкрепят, коментира Кунева и добави, че в европарламента РБ ще работи членството на България в Енергийния съюз на Европа да се случи.

България спря интерграцията си в Европа след влизането си в ЕС – банковия, енергийния съюз, Шенген остават непостигнати, коментира Меглена Кунева, като обясни, че БСП и управляващите партии носят отговорност за срива на репутацията на България и свързването й е единствено с корупция и злоупотреби.

Божидар Лукарски, председател на СДС и на Предизборния щаб, добави, че Реформаторският блок е силен отбор с най-добрата листа. Кой е по-добър водач на листа от първия български комисар и европееца на годината Меглена Кунева - дали Калфин или Станишев, Береков ли или Пеевски, попита риторично председателя на СДС и добави, че консолидирането на Реформаторския блок е силно и печели все повече подкрепа.

Изберете номер 10 в бюлетината, защото Реформаторският блок дългосрочно ще управлява България, каза в заключение друг от Реформаторите - Найден Зеленогорски.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес