Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Работа ли е на ГДБОП да сваля сайт, иронизиращ Пеевски? Коментар на Даниел Киряков (ВИДЕО)

15 август 2024, 19:30 часа • 6693 прочитания

ГДБОП свали за кратко сайта „Ново начало“, осмиващ Делян Пеевски, а в същия ден Антикорупционната комисия обискира имоти на Румен Гайтански - Вълка. Има ли връзка между двете събития, попитахме в Студио Actualno комуникационния експерт Даниел Киряков.

Той коментира, че "политиците и техните партии в сегашното Народно събрание трябва да поставят основите за реалната кампания за следващите избори, а същевременно има разместване на пластовете – икономически, по интереси. Дори една монолитна партия като ДПС в един момент се раздели на две. В момента имаме един мозък с две отделни полукълба, които се борят взаимно за доовладяване и разпределяне на влиянието в политика, служби, в икономически план".

Още: "Търсят се едни пет човека в ДПС": Яница Петкова за изхода от войната Доган-Пеевски (ВИДЕО)

Защо МВР играе за Пеевски?

Относно сваления сайт "Ново начало", който после беше върнат, Киряков попита: "Каква заплаха представлява този сайт и за кого? Една такава служба бихме искали да се занимава с организирана престъпност, схеми за източване на ДДС, наркотици, игри с обществени поръчки, нагласени начини за източване на публични ресурси. Комедийни сайтове е имало винаги. Цял сайт да бъде свален, колкото и малък да е той... бил е трън в петата на някого".

Още: "Кирил Петков дръпна шалтера да няма кабинет без ГЕРБ и ДПС": Станислав Балабанов в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

Киряков коментира и протеста на полицаи в подкрепа на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов: "Най-силовото министерство в страната да използва силата на улицата, на уличния натиск, за да коментира или да препоръчва оставането на своя ръководител... Уличните протести обикновено са против корупцията, против властта. Очакваме МВР да е в подкрепа на гражданите".

Още: "Парад на шкембетата" и "манифестация": Николай Хаджигенов за протеста на полицаите (ВИДЕО)

Гледайте още във видеото: как ще се позиционират партиите, гледащи към новите избори и следващия парламент?

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес