Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Проблем имат не само ДПС и БСП, а всички партии": Стефан Янев за предстоящите избори (ВИДЕО)

03 септември 2024, 19:30 часа • 6759 прочитания

В каква ситуация България посреща поредните предсрочни парламентарни избори и какъв е големият проблем на всички партии у нас? Отговорите на тези и други въпроси търсим в Студио Actualno от лидера на "Български възход" и бивш служебен премиер Стефан Янев.

Той започна анализа си с новия/стар служебен кабинет "Главчев". Според Янев служебните правителства не се създават само за да организират избори. "Те имат характеристика на редовен кабинет, с това изключение, че не работят с редовен парламент, т.е. с мнозинства и партии", каза той.

Големият проблем на партиите

По думите на бившия служебен премиер няма как да се подмине случващият се разпад в две от партиите у нас - ДПС и БСП. "Да се надяваме, че това са оздравителни процеси, от гледна точка на настроенията там. Те трябва да се върнат към това, което е изконно за всяка една партия", заяви Янев. Още: "Митът "Доган" рухна": Валерия Велева разказа какво наследи Пеевски от почетния председател на ДПС (ВИДЕО)

"Проблемът обаче е голям и той е за всички партии. Проблемът е, че те живеят собствен живот, който е отдалечен от нормалните хора, от нас, данъкоплатците. Партиите нямат механизъм, с който да чуват хората, но когато дойде време за избори - те се учудват, че хората не ги чуват. Докато тази пропаст не бъде запълнена по най-добрия начин, така че гражданите да се почувстват ангажирани. Ако партиите се занимават само с техните послания, тяхната визия, без да предлагат решения, ние се въртим в един омагьосан кръг", каза той.

Той обяви, че партията му "Български възход" ще се яви на изборите на 27 октомври.

"Ще се явим на изборите, все още разговаряме с някои партии и сдружения. Пред сключване на споразумения сме, дали ще се явим сами или в коалиция ще бъде решено в следващите седмици", добави Янев. Още: "Не партията, а трезорът е големият му проблем ": Илхан Андай за ролята на Доган във войната с Пеевски (ВИДЕО)

Каква е ролята на България във външнополитически план? Вижте отговора на този въпрос в пълното интервю със Стефан Янев. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес