Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пари и структури": Какво ДПС искат Доган и Пеевски? Анализ на проф. Анна Кръстева

15 юли 2024, 16:00 часа • 7049 прочитания

За да разберем какво следва от интригите в ДПС, трябва обезателно да разгледаме връзката с ГЕРБ - тя е изключително интересна, видима и невидима, но ключова. Това заяви в предаването "Студио Actualno" преподавателят по политически науки проф. Анна Кръстева, коментирайки процесите в "Движението за права и свободи" и възможната реализация на втория мандат.

"В настоящето на ДПС няма истинска алтернатива. Виждам двама лидери, като и двамата са олигарси. Двамата гонят частни, егоистични, доста алчни интереси. Миналото на двамата е противоположно. Миналото на единия може да се резюмира с "Магнитски" и санкциите. Миналото на другия е свързано със създаването на тази партия и превръщането ѝ в икона", заяви проф. Кръстева. По думите ѝ ролята на Ахмед Доган за етническия мир в страната е безспорна.

"Бъдещето на партията отново е много различно. Бизнес подходът на Пеевски иска това бъдеще да е днес с новото начало. Това ново начало обаче ще бъде старият Пеевски със старото ДПС. За бъдещето на Ахмед Доган виждаме съществени промени, защото ако доскоро той владееше бъдещето по същия начин, по който владееше миналото, тази категорична власт беше много явно оспорена от Пеевски", поясни още проф. Кръстева.

Какво ще произтече от срещата на "Продължаваме промяната-Демократична България" с държавния глава Румен Радев - целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес