Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Отговорите" със Спасиана Кирилова - топ 5 за 2023 г. (ВИДЕО)

24 декември 2023, 18:30 часа • 4555 прочитания

Дойде краят и на тази година - време е за почивка, за равносметка, за да не повтаряме грешките от изминалата година.

Равносметките все ги правим, а колко поуки възприемаме е отделен въпрос. Ето обаче нашата равносметка - екипът на седмичното обзорно предаване на Actualno.comОтговорите със Спасиана Кирилова“ ви представя петте най-гледани издания през 2023 година:

"ОТГОВОРИТЕ": С ИВО ИНДЖЕВ, НАТАЛИЯ КИСЕЛОВА И ГРЕТИ СТЕФАНОВА (ВИДЕО)

Колаж Actualno.com

Раждането на сглобката - кога ще има ново правителство, ротационно председателство на парламента, Паметникът на съветската армия. Познати теми и то не само от последните дни на годината. Гости в това знаково предаване бяха журналистът и писател Иво Инджев, преподавателят по конституционно право в СУ“Св.Климент Охридски“ доц. Наталия Киселова и Грети Стефанова, председател на групата на "Демократична България" в Столичния общински съвет. Предишният Столичен общински съвет - помните ли го още?

"ОТГОВОРИТЕ": С НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ, ВАНЯ ГРИГОРОВА И ДИМИТЪР ГАНЕВ (ВИДЕО)

Колаж Actualno.com

Мислите си, че МОЧА и Митрофанова ни станаха проблем сега? А помните ли началото на годината?

Две теми бяха смотани под килима от медиите в края на 2022 година, но ние започнахме с тях. Защо „Ние идваме“ поискаха прокуратурата и правоохранителните органи у нас да се занимаят с руската посланичка Елеонора Митрофанова и защо американският конгресмен републиканец Уорън Дейвидсън поиска от финансовото министерство на САЩ санкции срещу главния прокурор Иван Гешев. Разговаряхме с адвокат Николай Хаджигенов от „Ние идваме“. Неговият цветист език много добре рисува картината.

Как синдикатите смятат да се преборят за увеличение на минималната работна заплата и ако няма правителство, срещу кого ще протестират – в студиото е икономическият експерт на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова. В края на годината тя вече е политически фактор - за малко не стана кмет на София и е общински съветник в групата на БСП.

"ОТГОВОРИТЕ": С ПРОФ. НИКОЛАЙ РАДУЛОВ, ПРОФ. РОСЕН СТОЯНОВ И МИЛЕН МАТЕЕВ (ВИЕДЕО)

Колаж Actualno.com

Взривът близо до кортежа на главния прокурор Иван Гешев беше една от темите на годината - но зарядът, оказа се, не стигна дори да се приближи до темите на темите. Разговаряхме последователно с проф. Николай Радулов, преподавател по национална сигурност в НБУ и с проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации също в НБУ.

Гостува ни и кандидат-министър на правосъдието - Милен Матеев. Припомнете си какво каза той за съдебната реформа и за Гешев и дали отговаря на развитието на темите сега.

"ОТГОВОРИТЕ": С ЦВЕТАН ЦВЕТКОВ, КУЗМАН ИЛИЕВ И ИВО ИВАНОВ (ВИДЕО)

Колаж Actualno.com

Председателят на органа, който показва най-много зулумите (не само финансовите, но най-вече), беше сменен много бързо - от 48-то Народно събрание. Цветан Цветков говори първи в "Студио Actualno".

Продължихме с това, което интересува хората в най-голяма степен – цените на храните и енергоносителите, доходите и инфлацията. Доколко е възможно правителството да наблюдава цените и да им повлияе, каквото намерение беше изказано през седмицата - говори на журналистът и икономист Кузман Илиев.

Трагедията след земетресението в Турция и Сирия, и влошените българо-македонски отношения коментирахме с журналиста от БНР и член на Българското геополитическо дружество Иво Иванов.

"ОТГОВОРИТЕ": С ЛЮБОМИР ДАЦОВ, ИВАЙЛО ИЛИЕВ И ВЛАДИМИР ШОПОВ (ВИДЕО)

Колаж Actualno.com

За финал - преди да стигнем до голямата битка за бюджет 2024 в парламента, ето какво мислеше един от известните икономически експерти у нас в края на пролетта. Говорихме с Любомир Дацов.

Пророк ли беше международният анализатор Владимир Шопов за войната в Украйна - преценете сами със спомени от разговора с него.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес