Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Няма картел, който да е оцелял": Кузман Илиев е скептичен, че ДПС ще се яви на избори (ВИДЕО)

16 август 2024, 19:30 часа • 17127 прочитания

Може би Доган има притеснение кой ще надделее в колективните органи на ДПС. Затова и не ги свиква.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" политическият и икономически анализатор Кузман Илиев, коментирайки процесите в 50-то Народно събрание.

Според него ДПС няма да може да участва на предстоящите предсрочни парламентарни избори като единна формация. "Тук големият проблем е, че заради този сблъсък, ДПС в някакъв смисъл се и етнизира. Досега ДПС беше някакъв мост, стожер на разумния диалог между българските мюсюлмани, сега в един момент тези две фракции се сблъскаха на етническа основа и в един момент има спор дали някой може да ползва марката. Аз съм скептичен, че ДПС ще се яви на тези избори", заяви Илиев.

"Може би и това е целта в някакъв смисъл, което означава, че тези избори ще бъдат някаква абсолютна пародия. Има голяма опасност някои други фракции, които са разпокъсани, тип БСП и сега правят някакви опити за обединение, да имат много нисък резултат. Изборите, които предстоят, ще са една голяма сеч и ще отблъснат още повече хора от изборния процес", убеден е Кузман Илиев. По думите му през годините ДПС е станало "брокер на власт". "По тази причина борбите вътре, когато са толкова тежки и сериозни, всичко завършва така. Няма картел, който да е оцелял, това ви го казвам като икономист", подчерта още Илиев.

Кои са големите проблеми пред България и ще влезе ли страната ни навреме в еврозоната - целия разговор с Кузман Илиев гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес