Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Нищо ужасно не е станало": Николай Облаков от "Консерваторъ" за спорния анти-ЛГБТИ закон (ВИДЕО)

08 август 2024, 19:30 часа • 5596 прочитания

"Този закон или подобни на него от доста време се обсъждат от политиците. Не смятам, че нещо ужасно, нещо особено е станало". Това каза в Студио Actualno журналистът и главен редактор на сайта "Консерваторъ" Николай Облаков относно приетия от парламента спорен закон, забраняващ "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в българските училища и в тяхната непосредствена близост". Той бе предложен от "Възраждане".

Още: Депутатите пак гонят джендъри: Приеха закон от Путинова Русия за цензура на ЛГБТИ (СНИМКИ)

Нарушава ли той Конституцията и Европейската конвенция за правата на човека - вижте тук: БХК попиля законопроект на "Възраждане" за "пропагандата на нетрадиционната сексуалност в училище".

Предизборен старт?

"Такъв закон трябваше да има, може би трябваше да се прецизира повече. Въпросът е кой може да загуби, не кой може да спечели. „Възраждане“ искаха да спечелят предизборно, но се оказа, че има почти универсална подкрепа", каза Облаков ден след като ЛГБТИ общността излезе на протест.

По думите му - ставаме свидетели на препозициониране вътре в самите партии. "Партиите в момента не отговарят на разделенията в обществото. Проблемът не е, че има разделение в обществото, а че партиите се опитват да съберат двете страни на барикадата и се получава една безформена маса", твърди консервативният анализатор.

Какво е значението на изборите в САЩ за България - гледайте във видеото.

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес