Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не съм съгласен да се режат глави в армията": Красимир Каракачанов с анализ на инцидента край Граф Игнатиево

18 септември 2024, 16:30 часа • 2668 прочитания

Ние не можем да жертваме кадрите на българската армия с лека ръка по начина, по който Сталин си жертваше офицерите.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" бившият вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов по повод коментарите за оставки след трагичния инцидент от миналата седмица край Граф Игнатиево. "Висши офицери, особено генерали, не можеш да намериш по улиците или по кръстовищата. Един такъв човек с 20 години служба или 30 години служба просто да го изхвърлиш, за да заметеш един случай, не го разбирам", обясни Каракачанов.

По думите му големият проблем е, че проблемите на армията се обсъждат само когато има някакъв проблем. "Не съм съгласен да се режат глави в армията, без да е ясно има ли някой отговорност за това и кой е той. Проблемите в авиацията са свързани с липсата на достатъчно нальот на пилотите, а това се дължи на липсата на достатъчно отпускани средства", коментира още Каракачанов.

Кризата в ДПС 

Бившият вицепремиер и вонен министър отбеляза, че според него кризата в ДПС е свързана с борба за власт. "ДПС от деня на своето създаване до този конфликт е била политически инструмент, чрез който лидерите на ДПС са участвали не само в политиката, но и в икономическото разграбване на държавата. Тук е битката кой ще държи инструмента ДПС и ще ни плаши с етническата карта и ще ни говори за етническия мир", заяви Каракачанов. Според него в дългосрочен план в този конфликт ще надделее Делян Пеевски.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес