Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво трябва да знаем, за да осиновим куче? (ВИДЕО)

16 юли 2024, 20:30 часа • 1711 прочитания

Ако си мечтаете за четириног приятел, но все още не сте сигурни как можете да се сдобиете с такъв и как да се грижите за него, в днешната статия и видео ще ви разкрием кои са най-важните неща, които трябва да знаем, преди да си осиновим домашен любимец. 

Защо да осиновя? 

Снимка: IStock 

Осиновяването на любимец има множество предимства. Първото и основно е, че, осиновявайки животно, вие спасявате неговия живот - буквално и преносно. Голяма част от четириногите обитатели в приютите имат тежка съдба, свързана с живот на улицата, изоставяне, мъка и глад, а в голямата част от случаите и малтретиране. Когато изберем да осиновим, ние не само предоставяме на животното дом и по-добри условия за пребиваване, но и възможност за живот в една здравословна среда, изпълнена с любов и грижа. Гарантираме ви, че ако осиновите домашен любимец мигновено ще видите благодарност и лоялност в най-чистата им форма. 

Въпреки че приютите полагат неимоверни усилия да осигурят нормален живот на всички безстопанствени животни, те често са претоварени и им липсват финанси. Осиновяването на животинче освобождава място за друго, което има нужда от помощ. 

С помощта на служителите в приютите може да намерите идеалния домашен любимец, който да отговаря на вашия начин на живот и предпочитания. 

Специалистите съветват, когато се нагърбим със задачата да приемем вкъщи четириног приятел, да си дадем много ясна сметка за отговорността и грижите, които предстоят. Те са свързани не само с осигуряването на храна и дом за кучето, но и с неговата социализация, здраве и подходящи грижи за развитие на неговите поведенчески навици. 

Какво обаче трябва да знаем преди да осиновим животно и как трябва да се грижим за него - вижте в репортажа. 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес