Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кабинет на малцинството на ГЕРБ и с отцепници от "Величие"? Анализ на Добромир Живков (ВИДЕО)

24 юни 2024, 13:20 часа

"Не е изключен вариант с кабинет на малцинството, защото останалите опции са блокирани - изненадващото изявление на Слави Трифонов, че няма да подкрепи първи и втори мандат, рязко затвори възможността за правителство по формата на Борисов."

Реклама

Това коментира в предаването "Студио Actualno" социологът и политически анализатор Добромир Живков. Той подчерта, че единственият вариант с първия мандат би бил правителство на малцинството с плаващи мнозинства, което не е стабилно и перспективно за страната.

На старта на консултациите при президента Румен Радев от ГЕРБ лансираха идеята за правителство на малцинството с първия мандат, а самият Бойко Борисов заговори и за смяна на изборната система и предложи идеи от съседна Гърция.

"ДПС е партията, която най-много иска кабинет след тези избори. ПП-ДБ е ясна и категорична опозиция. При БСП имаше едно леко заиграване, но вече застинаха във формулата за експертен кабинет. "Възраждане" ги изключваме априори и останаха ИТН", каза Живков и подчерта, че сценария с евентуални отцепници от "Величие" не е изключен, особено под натиск.

Целия разговор гледайте във видеото.

Още: Екзотична идея - Борисов и Пеевски подават оставки, за да има кабинет: Говори Наталия Киселова (ВИДЕО)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес