Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Хората около Пеевски искат да завземат ДПС": Коментар на ходовете на Доган от Марая Цветкова (ВИДЕО)

23 юли 2024, 15:00 часа • 8907 прочитания

Ситуацията в ДПС много трудно може да се анализира, защото до този момент завесите там бяха спуснати. Аз не съм съгласна много с дихотомията, че единият носи парите, другият - властта. Нещата са по-сложни. Идеята на хората около Пеевски е да си завземат ДПС.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" политологът Марая Цветкова. По думите ѝ Доган много мъдро изчаква да се види кои ще са последните, "които ще се откажат от кораба на Пеевски". Според Цветкова малцинствените групи, които подкрепят ДПС заради етническата нотка, която тази партия има, не приемат някой като мен да им каже: "Вие ни натресохте Пеевски!" Този българин, който е там в тази партия, не е приветстван добре и от самите българи, каза политологът.

Марая Цветкова е убедена, че хората около Делян Пеевски в много краен вариант ще се впуснат да правят нов политически проект. "Знаем историята, в която има различни отцепници от ДПС и правят партии, за които в момента почти никой не си спомня. От друга страна, Пеевски, бидейки назначен от самия Доган, може би има някакво право да се ядосва, че някой толкова силно му се меси. Тук съм съгласна с Йордан Цонев, че трябва да се даде някаква оперативна свобода на хората, които са в ръководните органи на партията", коментира още Марая Цветкова. 

Бъдещето на третия мандат, евентуалните седми поред предсрочни парламентарни избори и предстоят ли големи изненади зад океана - целия разговор с Марая Цветкова гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес