Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екзотична идея - Борисов и Пеевски подават оставки, за да има кабинет: Говори Наталия Киселова (ВИДЕО)

21 юни 2024, 15:55 часа

Екзотична е идеята, но ако погледнем в третата парламентарна група, ПП-ДБ, Христо Иванов изпълни предварително заявеното си намерение и напуска Народното събрание. Той отстъпва няколко крачки назад. Тук въпросът е дали, ако отстъпят от парламента г-н Борисов и г-н Пеевски, това би променило нещо.

Реклама

Това коментира в предаването "Студио Actualno" преподавателят по конституционно право доц. д-р Наталия Киселова. По думите ѝ, ако се търсят възможни промени, оттеглянето на Бойко Борисов и Делян Пеевски е възможен изход от ситуацията за съставяне на кабинет

Доц. Киселова каза, че щом президентът Румен Радев кани първо на консултации в понеделник първата по численост парламентарна група, вторник и сряда ще продължат консултациите с по-малките парламентарни групи. "Това от своя страна ще даде още малко време на парламентарната група на ГЕРБ-СДС да правят усилия да търсят подкрепа за свое правителство. Не смятам, че президентът ще направи консултации, в които да се опита да събере възможни партньори за управление", заяви Киселова. Според нея обаче си остава отговорност на Бойко Борисов събирането на мнозинство за реализацията на първия мандат.

Наталия Киселова смята, че що се касае до това, че от "Има такъв народ" са подкрепили Рая Назарян за председател на парламента, партията на Слави Трифонов е целяла да получи и малко медийно внимание.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес