Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ако третият мандат беше човек, щеше да помоли да не го закачаме": Анализ на политолога Ивайло Илиев (ВИДЕО)

29 юли 2024, 19:30 часа • 4796 прочитания

Сбъдна се прогнозата, че третият мандат ще отиде при "Има такъв народ", но това няма никакво друго значение, освен символично. Видяхме разменени любезности с президента Румен Радев. ИТН обаче нямат никакво реално желание за реализация на кабинет, защото те отдавна работят с президента Радев и по-скоро биха подпомогнали един евентуален негов политически проект, от колкото да се нагърбят да поемат отговорност. 

Това каза политологът и редактор в Actualno.com Ивайло Илиев в предаването "Студио Actualno" след като президентът връчи третия мандат на "Има такъв народ" по-рано днес. Още: Главчев няма да дезертира, ако го поканят пак за служебен премиер

Снимка: БГНЕС 

"Не трябва да забравяме, че ИТН участваха пряко и непряко в провала на един куп управленски мандати и един-два парламента. И в този смисъл, слушайки и анализирайки, мога да кажа, че ако третият мандат беше човек, по-скоро щеше да помоли да не го закачаме", допълни политологът. Още: Пак силен сигнал от БСП, че иска правителство с мандата на ИТН: Говори Кристиан Вигенин

При връчването на мандата президентът напомни, че партията може да излъчи кандидат за министър-председател на по-късен етап, но призова ИТН да започнат веднага разговори с другите политически сили в парламента, за да могат в разумен срок да информират за резултата. 

Има ли дори и минимален шанс за реализация на третия мандат или се впускаме стремглаво към седми предсрочни парламентарни избори - вижте в интервюто: 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес