Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зодиите, които са обречени на страдание през седмицата, 17-23 юни 2024

17 юни 2024, 05:15 часа

Всеки страда от тревожност и нервност от време на време, но някои зодиакални знаци се борят с това повече от други. Причините за тревожността на всеки зодиакален знак са уникални. За щастие, съществуват и техники за успокояване, съобразени с отделните знаци. Ето кои знаци е най-вероятно да се борят с тревожността и какво могат да направят, за да се отпуснат.

Реклама

Още: Тези 4 зодии са тревожни след средата на юни

Овен

Всеки зодиакален знак се съотнася към набор от части на тялото, които разкриват нещо уникално за този знак. Тези части на тялото могат да бъдат най-силните или най-красивите черти на знака, или пък да са областите, които са най-податливи на наранявания и заболявания. Овенът управлява главата и лицето, което означава, че хората под знака на Овена обикновено имат поразителни черти, страхотна коса и мощен мозък. Това обаче означава също, че те са склонни към наранявания на лицето, главоболие и някои психични проблеми като тревожност.

Овните са изключително бързи във всичко, което правят - те са бързи бегачи, говорители и мислители. Умът им винаги работи с пълна сила, така че често се случва да обмислят най-лошите сценарии.

Има много начини, по които Овните могат да се преборят с естествената си склонност към тревожност, и един от тях е да се упражняват да се противопоставят на тревожните си мисли. Всеки зодиакален знак се смята за положителен или отрицателен. Положителните знаци, разбира се, са склонни да мислят по-позитивно и да се изразяват външно, докато отрицателните знаци са по-негативни и имат по-дълбок вътрешен свят. Овенът се смята за положителен знак, така че хората Овен могат да открият светлата страна на всяка ситуация с острия си ум също толкова лесно, колкото и да видят отрицателната. Те могат да отслабят тревожността си, като съзнателно търсят положителния вариант на всяка негативна мисъл. Например, ако си мислят: "Никога няма да издържа този изпит, твърде труден е", те могат да оспорят тази мисъл, като си помислят: "Учих много усилено и се подготвих за това и имам голям шанс да го издържа."

Овните могат също така да се съсредоточат върху прочистването на главата си с медитация или внимателни практики като оцветяване. Отвличането на вниманието с дейност, която използва ръцете им и ги прави щастливи, като свирене на музикален инструмент или градинарство, е чудесен начин за успокояване на натоварения ум на Овена. Овенът е зодиакален знак с висока енергия, който се нуждае от физическа изява. Овен, който води активен начин на живот и има ангажиращо психиката хоби, е щастлив Овен.

Близнаци

Точно както всеки зодиакален знак управлява набор от части на тялото, всеки знак си има и управляваща планета. Близнаците се управляват от Меркурий, планетата на комуникацията и интелекта. Това означава, че Близнаците по природа са интелигентни и дълбоко мислещи хора. Те са любопитни и логични и обичат да събират информация по темите, които ги интересуват - поради тази причина много Близнаци са книжни червеи.

Въпреки че интелигентността е благословия, тя може да бъде и проклятие за Близнаците. Умът им винаги работи и те трудно могат да си починат от непрестанните си мисли. Любопитството им ги кара да се ровят по-дълбоко за информация, която може да ги разстрои, като например да проследяват подробности за войни или природни бедствия или да разкриват грозни клюки за свои приятели и колеги. Тези черти и наклонности са рецепта за психическо безпокойство и нервност.

Но Близнаците имат силата да облекчат тревожността си. Подобно на Овена, Близнаците са позитивен знак и могат да видят доброто във всеки човек или ситуация. Затова трябва да предизвикват и негативните си мисли с противоположния потенциален положителен резултат.

Близнаците са много комуникативни, така че разговорите за страховете им с приятели, терапевт или група от хора със сходни интереси са доста полезни. Воденето на дневник или изразяването чрез изкуство или музика е особено терапевтично за Близнаците. Вместо да търсят разсейващи фактори, които биха могли допълнително да затормозят тревожното им съзнание, Близнаците трябва да се съсредоточат върху това, което могат да направят, за да помогнат за решаването на проблема. Ако тревогите им са свързани с околната среда, включването им в група за активизъм ще помогне много за облекчаване на тревогите им.

Близнаците също така обичат да пътуват и се нуждаят от почивка от ежедневните си задължения, така че планирането на пътуване и заминаване е идеалният начин да им помогнете да се отпуснат. Дори да си вземете почивен ден, за да разгледате ново кафене или музей, които сте искали да опитате, това е чудесно средство за възстановяване на психиката на Близнаците.

Дева

Девата е единственият зодиакален знак освен Близнаците, който се управлява от планетата Меркурий. Подобно на Близнаците, Девата също е благословена с висок интелект и силни аналитични способности. От друга страна, Девите също са склонни към тревожност поради прекомерно мислене.

Девите решават проблеми и са много педантични, поради което са чудесни работници. Но също така са много критични към другите и към себе си. Острият им ум бързо анализира ситуациите и хората, за да открие техните недостатъци, обикновено с намерението да ги поправи. Но това може да бъде изтощително и тревожно - винаги да виждат проблеми и да предвиждат потенциални катастрофални резултати. Но може да бъде изтощително и тревожно винаги да виждате проблеми и да предвиждате потенциални катастрофални резултати. Освен това, за разлика от Овена и Близнаците, Девата е негативен зодиакален знак. Те преработват мислите и емоциите си повече вътрешно, отколкото външно, и съзнанието им е склонно да клони към негативното.

Друга причина, поради която Девите са склонни към безпокойство, са управляващите ги части на тялото. Както Овенът управлява главата, така Девата управлява храносмилателната система и корема. Това може да дава на Девите страхотни коремни мускули, но също така и деликатен стомах. Съществува силна връзка между стомаха и психичното здраве, дотолкова, че много учени наричат червата "втори мозък". Чувствителният стомах на Девите може да доведе до проблеми с психичното здраве, особено до тревожност.

За да се преборят с тревожността си, Девите трябва да се упражняват да се откажат от контрола и да се доверят на Вселената. Те могат да се научат да изпитват удоволствие от контролирането на определени неща в рамките на разумното, като например решаването на пъзел, създаването на произведение на изкуството или работата по проект за ремонт на дома. Удовлетворяването на припряността и желанието за решаване на проблеми на правилните места може да им позволи да освободят контрола в други ситуации, например в работата или във връзката.

Поради близката им връзка със стомаха тревожността може да бъде много физическа за Девите. Йогата и упражненията за освобождаване на напрежението са особено полезни за този зодиакален знак, за да се намали тревожността в тялото. Спазването на здравословен хранителен режим, пълен с фибри и с ниско съдържание на преработени храни, захар и алкохол, също е изключително важно за психическото благополучие на Девите.

Везни

Всеки зодиакален знак има уникален символ, който разкрива отличителните качества на този знак. Символът на Везните е везната, което показва, че Везните са много балансирани и справедливи.

Везните имат силно развито чувство за справедливост и искат да са сигурни, че всички са третирани еднакво. Те са състрадателни и съпричастни, понякога до степен на съзависимост - трудно им е да се забавляват, ако усещат, че хората около тях са нещастни. Ако някой около Везните е стресиран, това кара Везните също да се чувстват тревожни. Те могат да поглъщат чуждите проблеми и емоции и да се чувстват отговорни за тях.

Везните са социални пеперуди и ценят високо своите приятели и близки. Те често се притесняват да не разстроят другите хора и не могат да се отпуснат, ако някой им се сърди. Да виждат как други хора спорят също ги кара да се тревожат. Везните са естествени миротворци и се опитват да изгладят разногласията между другите. Те се наслаждават на малко клюки, но не обичат да пазят тайни, което може да ги накара да се чувстват физически зле.

Още: Зодиакалният знак с най-благородната аура

По-голямата част от тревожността на Везните се дължи на притесненията за другите хора. Те са любители на хората и искат всички да ги харесват и с всички да се разбират. За да се справят с тревожността си, Везните трябва да се упражняват да поставят и поддържат силни емоционални граници. За тях е важно да се научат, че чувствата на другите хора не им принадлежат и не са тяхна отговорност. Везните трябва да помнят, че е невъзможно всички да ги харесват, а да харесват себе си е много по-важно.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес