Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венера в Скорпион от 22 септември до 17 октомври 2024: Какво я очаква всяка зодия

21 септември 2024, 06:00 часа

Пътуването на Венера през Скорпион може да доведе до неразрешена болка от нашето минало. През това време имаме възможност да задълбочим нашето самоизследване, да си зададем по-дълбоки въпроси и да изследваме естеството на нашите привързаности, копнежи и желания. Венера в Скорпион е покана да преминем отвъд една повърхностна връзка, да прегърнем дълбочината си без страх, да приветстваме интензивността на нашите емоции и да позволим на любовта да ни трансформира.

Вижте още: Тези 3 зодии ги очакват чудеса до 22 септември 2024

Нa 22.09 Венера напуска Везни и навлиза в Скорпион само няколко часа след като Слънцето преминава от Дева във Везни. Венера ще остане в Скорпион до 17.10, предлагайки ни покана да задълбочим емоционалната си интимност със себе си и другите, да приветстваме любовта и загубата и да се изправим пред страховете и несигурността, които ни пречат да отворим сърцата си, да се доверим и да бъдем уязвими.

Промяната на знака на Венера, която се случва почти едновременно с началото на сезона на Везни, поставя светлината на прожекторите върху нашите взаимоотношения и подготвя сцената за предстоящото пръстеновидно слънчево затъмнение на Новолуние във Везни, което ще се случи на 02.10.

Този транзит е особено важен за хора, родени с лични позиции във фиксирани знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Пътуването на Венера през Скорпион ще им предложи покана да се изправят срещу и трансформират обичайните модели, които се появяват в техните интимни връзки и финансов живот, да се откажат от твърдите емоционални защити и да се отворят към по-дълбоки и по-смислени взаимоотношения.

В астрологията транзитите на Венера ни информират за промени в нашите ценности и начина, по който се отнасяме към себе си, към другите, към парите, към нашите физически тела, към нашата чувственост и към природата. Венера се свързва с това, на което се радваме, какво искаме, какво ни привлича и способността ни да го магнетизираме и приемаме.

Пътуването на Венера през нейниязнак Везни ни вдъхновява да създадем повече хармония в живота и взаимоотношенията си, напомняйки ни колко е важно да вземем предвид както нашите собствени, така и чуждите желания, нужди и чувства. Този транзит ни призова да изберем сътрудничество пред конкуренцията и ни насърчава да разпознаем и разрешим всички дисбаланси между това колко даваме и колко получаваме.

Венера, влизаща в Скорпион, е покана за установяване на по-дълбока интимност със себе си и с другите. Тази промяна вдъхновява задълбочаване на нашите връзки, подчертавайки стойността на взаимоотношенията като еволюционни ускорители и катализатори. В неподвижния воден знак на Скорпион Венера търси емоционална интимност и трансформиращи връзки: този транзит ни насърчава да се потопим в подземния свят на взаимоотношенията, вместо да останем в безопасност на повърхността.

Преходът от Везни към Скорпион в зодиака има много общо със задълбочаването на връзките. След като оценихме съвместимостта на основно ниво чрез разговори, случайни взаимодействия и установяване на споразумения, е време да задълбочим връзките си . Тъй като Скорпионът е воден знак, емоциите са намесени и фокусът е върху сливането с другия.

Управляващ сексуалността, брака и споделените ресурси, Скорпионът ни учи, че истинската интимност изисква доверие, прозрачност и желание да пуснем контрола. Свързан със силата, овластяването и желанието на душата, Скорпионът ни предизвиква да прегърнем непостоянството и да прегърнем любовта и загубата. Когато Венера е в знака на Скорпион, този призив се задълбочава, защото сме призовани да изберем уязвимостта и да се осмелим да покажем истинската си същност на нашите съседи.

Въпросите на доверието излизат на преден план и в центъра по време на този транзит, тъй като сме изправени пред предизвикателството да преценим дали отношенията ни са базирани на правилните основи и да преценим на кого можем да се доверим и до каква степен. Това е силно време да се изправите пред страхове и несигурност относно предателство, нараняване и изоставяне и да прегърнете пълната гама от емоции, приемайки, че да обичаш означава да приемеш неизбежността на загубата.

Венера в аспект със Сатурн, Марс и Уран

По време на своето пътуване през Скорпион Венера ще се изравни с ретрограден Сатурн в Риби, Марс в Рак, ретрограден Уран в Телец, ретрограден Нептун в Риби и Плутон в Козирог.

Венера в тригон с ретрограден Сатурн на 4 октомври. Този аспект ни вдъхновява да мислим в дългосрочен план, когато става дума за взаимоотношения и финансови въпроси: тригонът Венера-Сатурн ни насърчава да консолидираме тези взаимоотношения, изградени върху солидни основи, и има благотворно влияние върху финансовото планиране, спестяването и инвестирането.

Вижте още: За тях започва ерата на щастието: Тези 4 зoдии ще имат най-хубавата си есен

На 8 октомври Венера в Скорпион усъвършенства своя тригон с Марс в Рак. Хармоничното подравняване между двете планети на отношенията поддържа способността ни да привеждаме в съответствие нашите нужди и желания с нуждите и желанията на други хора и да намираме здравословни компромиси, които добавят стойност към всички.

 

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес