Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ретрограден Юпитер 2023: Кога ще започне и как ще ни засегне?

01 септември 2023, 23:00 часа

От 23 юли ретроградната Венера реши да си поиграе със сърдечните дела, последвана от Меркурий (23 август), а на 29 август към тях се присъедини Уран, който ни призовава да нарушим личните граници и да изоставим обичайното. Към тази ретроградна активност скоро ще се присъедини Юпитер, планетата на растежа и разширяването, която ще ни покани да навлезем в нова глава от живота. Ако говорим за ретроградност, то този транзит трябва да ни радва.

Какво е специалното за ретрограден Юпитер 2023 г.?

Ретрограден Юпитер 2023 ще започне в понеделник, 4 септември и ще продължи до неделя, 31 декември. В продължение на 118 дни най-голямата планета ще е ретроградна в 8 дом на съзвездието Телец. Също така процесът ще протича под въздействието на лунния възел Раху – „планетата в сянка“, която предизвиква затъмненията.

Какво да очакваме по време на ретроградност през август 2023 г.?

Как ще ни повлияе ретро Юпитер?

През този период трябва да сте по-внимателни с парите. Ще има риск от неправилно разпределение на средства и разхищение. Освен това, конфликтите с бизнес или романтични партньори могат да доведат до загуба на финанси. Амбициите да печелите повече могат да бъдат задоволени само в случай на спокойствие и контрол на гордостта. Алчността и липсата на планиране ще причинят провал.

Но предстоящият транзит ще бъде 100% на страната на тези, които показват повече усърдие от обикновено: Юпитер ще насърчава постоянството. Също така ще бъде чудесно време за размисъл и разглеждане на нови перспективи. Събирайте информация от различни източници и разширявайте мирогледа си.

8 дом, през който ще премине планетата, в астрологията означава Смърт. Но това не означава нищо лошо. Основното тълкуване на тази позиция е трансформация. Затова през ретроградния период мнозина ще проявят силно желание да променят живота си. Буквално започнете от нулата. От една страна, ентусиазмът е добър. От друга страна, важно е да не изпадате в еуфория и винаги да контролирате желанието си за промяна.

Ретрограден Меркурий през август 2023 г.: Какви промени в живота да очакват всички зодиакални знаци

Ако действате спонтанно, лесно можете да стигнете до задънена улица. В този момент се усеща влиянието на лунния възел Раху. За да минимизирате рисковете от него, е важно да намерите баланса между „знам точно какво да правя“ и „колкото имам нужда“.

Също така в периода от 118 дни ретроградният Юпитер може да предизвика усещане за безгрижие. Така че предпазливостта и вниманието ще бъдат полезни по тази причина.

Как най-добре да действаме?

Духовността и философският подход ще помогнат за поддържане на баланса през ретроградния период. Достатъчно е да проявите интерес към истинските си намерения и да се опитате да ги откриете в общуването с другите.

Ретроградният Юпитер винаги носи необичаен поглед и подход: сякаш платформата, на която стои човекът, се накланя и показва познати неща от различен ъгъл.

Въпреки че планетата ще премине в прав ход в края на годината, ефектите от ретроградността ще продължат да се усещат през 2024 г., до пролетта. За тези, които могат да уловят и запазят равновесие, това ще бъде възможност да видят по-ясно голямата си цел и да проправят пътя към нея.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес