Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

През май трябва да се разделите с винати си: Ето за какво се измъчва напразно всяка зодия

14 май 2024, 06:05 часа

Овен

Престанете да се чувствате виновни за непродуктивните си моменти. Няма нищо страшно, ако искате да се откажете от плановете си и да останете вкъщи. Не е страшно, ако имате нужда от време за почивка и презареждане, вместо да излезете с приятели или да се впуснете с главата напред в нов проект. Не е необходимо да прекарвате всяка секунда в правене на нещо вълнуващо и авантюристично или продуктивно и амбициозно. Позволено ви е просто да съществувате.

Телец

Още: Вярвате или не, тези три зодии превръщат молитвите си в реалност

Престанете да се чувствате виновни за успехите си. Заслужавате ги, дори ако в момента страдате от синдрома на самозванеца. Не забравяйте, че когато ви се случи нещо хубаво, ви е позволено да го изкрещите от покрива. Не се притеснявайте, защото не е самохвалство да споделяте нещата, които ви вълнуват, моментите, които ви карат да се гордеете. Нека светът разбере колко далеч сте стигнали. Насладете се на този момент.

Близнаци

Престанете да се чувствате виновни за оплакванията си. Позволено ви е да изпитвате негативни емоции. Въпреки че имате за какво да сте благодарни и не искате да приемате хубавите неща за даденост, не е проблем да кажете как се чувствате в действителност. Нормално е да сте ядосани, разстроени или огорчени. По-добре е да сте честни за това, което ви минава през главата, отколкото да затваряте всичко в себе си, докато не избухнете. Никой не може да бъде щастлив през цялото време, така че престанете да се преструвате.

Рак

Престанете да се чувствате виновни, че искате повече от минимума. Въпреки че сте дарител, който се чувства неудобно, когато ролите се разменят, това не означава, че трябва да сте единственият, който полага усилия в приятелствата и връзките си. Трябва да очаквате от близките си да се отнасят към вас с толкова нежност и щедрост, колкото вие им давате. Спрете да приемате по-малко, отколкото заслужавате, защото не е егоистично да поставяте очаквания.

Лъв

Престанете да се чувствате виновни, че не забелязвате червените знамена. Въпреки че може да ви се струва, че е трябвало да видите предупредителните знаци по-рано, не трябва да се отнасяте към себе си като към боксова круша. Не бива да се обвинявате, когато другият човек е бил този, който се е отнесъл зле с вас. Той е този, на когото трябва да се разсърдите, а не вие. Не можете да имате всички отговори, така че не се чувствайте виновни за това колко време ви е отнело да напуснете определено приятелство, кариера или връзка.

Дева

Престанете да се чувствате виновни за това, че изключвате хората от своя свят. Може да се надявате, че всеки човек, който влезе в орбитата ви, ще остане там завинаги - но това рядко се случва. Понякога ще се развивате в различни посоки. Понякога в крайна сметка ще ви е по-добре да се разделите. Когато дойде това време, не се чувствайте виновни, че сте си тръгнали. Много по-добре е да прекъснете връзките, дори и да ви боли в момента.

Везни

Престанете да се чувствате виновни, че казвате „не“. Въпреки че имате огромно сърце и сте отдадени на това да помагате на другите, това не означава, че трябва да поставяте тяхното благополучие над своето. Понякога трябва да внимавате колко много неща слагате под мишница. Трябва да сте наясно колко много неща правите и за кого ги правите. Това, че обичате някого, не означава, че трябва да бягате винаги, когато ви се обади - особено ако това ще навреди на психичното ви здраве.

Скорпион

Престанете да се чувствате виновни за това, че си почивате. Не сте създадени, за да работите 24 часа в денонощието. Не е редно да се изтощавате, опитвайки се да постигнете мечтите си. Важно е да си поставяте цели и да се придържате към график, но не жертвайте психичното си здраве, за да направите още едно стъпало по кариерната стълбица. Ако никога не си почивате, ще прегорите. В крайна сметка ще съжалявате за това.

Стрелец

Престанете да се чувствате виновни за това, че вземате решенията, които са най-добри за вас. Не сте безсърдечни за това, че давате приоритет на себе си. От вас се очаква да правите избори, които са най-добри за вас. Предполага се, че всеки ден трябва да вземате предвид своите мисли, надежди и нужди. Смело е да преследваш това, което искаш, вместо автоматично да правиш това, към което те подтикват другите. Смело е да си проправяте собствен път.

Козирог

Престанете да се чувствате виновни за това, че сте емоционални. Имате право на чувствата си, дори и да ви се струват нелогични. Помнете, че не е задължително сърцето ви да има смисъл. Чувствате се по начина, по който се чувствате, и ви е позволено да изразите това пред другите. Ако сълзите ви ги карат да се чувстват неудобно, това си е тяхна работа. Трябва да се гордеете със себе си, че сте толкова уязвими, че казвате истината си, вместо да я криете.

Още: Лош късмет или ангел-пазител: Тези три зодии трябва да помислят за знаците в живота си

Водолей

Престанете да се чувствате виновни, че се лекувате. Заслужавате да се поглезите. Заслужавате да се чувствате специални. Никога не бива да се чувствате виновни, че сте си дали награда след дълга, тежка седмица - или след мързелива седмица. Помнете, че не е нужно да „заслужавате“ почивка или доброта от себе си. Вие заслужавате тези неща само заради това, че сте себе си.

Риби

Престанете да се чувствате виновни за това, че давате приоритет на себе си. Не сте егоисти за това, че проявявате любов и уважение към себе си, че решавате, че това, което искате, има значение, че правите избори, които ви карат да се гордеете, но могат да разстроят околните. Въпреки че в сърцето си сте хора, които се радват на благоволението на хората, не можете да позволите на другите да определят как да живеете живота си. Трябва да правите това, което е най-разумно за вас. Това, което ви прави най-щастливи.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес