Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По пълнолуние: На кои зодии ще им извадят душата с памук

14 октомври 2024, 15:13 часа

Пълнолунието често носи непредсказуеми енергии, които влияят различно на всяка зодия. На 17 октомври, когато Луната достигне своя пик, три зодии ще усетят особено силно нейното въздействие. Близнаци, Стрелец и Риби ще се изправят пред ситуации, в които ще се чувстват сякаш някой им "вади душата с памук". Това означава, че близък до тях човек може да ги манипулира, прикривайки действията си под благовиден предлог. Ето какви неприятности ги очакват:

Близнаци

Близнаците ще усещат как някой от обкръжението им ги притиска, за да ги използва в своя полза. Лицето постоянно ще се обръща към Близнаците с молби за помощ, позовавайки се на тяхната доброта. Вместо самостоятелно да се справя със задачите си, този човек ще чака Близнаците да свършат трудната работа. Ласкаейки ги и превъзнасяйки техните способности, той ще се възползва от склонността им да бъдат полезни за другите. Постепенно, Близнаците ще започнат да се чувстват изтощени, с усещането, че тяхната енергия е насочена само в помощ на чуждите амбиции.

Стрелец

Стрелците ще усетят напрежение от близък човек, който постоянно изисква тяхната помощ. Този индивид ще се опитва да използва лични взаимоотношения и емоционални аргументи, за да накара Стрелците да удовлетворят неговите нужди. Чрез добре премислени манипулации, той ще създава усещането, че помощта е дължима. Стрелците може да се почувстват като в капан, несигурни как да се откъснат от тази зависимост, без да разрушат отношенията. Те трябва да внимават, за да не се окажат изчерпани от постоянното задоволяване на чужди изисквания.

Риби

Рибите ще се окажат в ситуация, в която няколко техни познати ще потърсят едновременно помощ от тях. Те ще се опитат да отговорят на всяка молба със съпричастие, водени от тяхното вродено желание да помогнат. Въпреки добрите си намерения, Рибите могат да се почувстват претоварени от множеството ангажименти. Те ще трябва да намерят баланс между желанието да са полезни и необходимостта да защитят своето спокойствие. Ако не внимават, Рибите могат лесно да се окажат манипулирани от хора, които използват тяхната доброта. За да избегнат да бъдат използвани, те трябва да се научат да поставят граници и да казват "не" на прекомерните изисквания.

Пълнолунието на 17 октомври обещава да бъде рисково време за някои от нас. Близнаци, Стрелец и Риби трябва да останат бдителни и да се уверят, че не позволяват на околните да използват тяхната доброта. Този период също така предоставя възможност за укрепване на вътрешната сила и увереност, като се научат да разпознават манипулациите. Като останат верни на себе си и се фокусират върху своите нужди, те ще могат да преодолеят предизвикателствата, които пълнолунието може да донесе.

Христина Христова
Христина Христова Отговорен редактор
Новините днес