Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Огън, вода, земя и въздух: какви са силните страни на хората от различните елементи?

03 юли 2024, 20:33 часа
Реклама

Елементите определят нашия темперамент, най-добрите ни способности и дори предназначението ни в този свят. Всеки от 12-те зодиакални знака принадлежи към един от четирите елемента и влияе върху наклонностите на човека, неговия характер, мироглед и естеството на личността му.

Ведическият астролог и нумеролог Дмитрий Ермолаев описва подробно как да откриете своята цел благодарение на елементите Земя, Въздух, Огън и Вода.

Елемент Земя - Материя

Зодиакални знаци: Телец, Дева, Козирог.

Земята е символ на материалния свят и всичко, което заобикаля човека: предметите около нас, храната, която расте на земята, дрехите, които носим. Всичко, което ни заобикаля, идва от Земята, например от нея израства дърво, което се превръща в къща, мебели, хартия...

Силно изразеният елемент Земя говори, че човек има добра способност да създава материални обекти, креативен е и може да изработва висококачествени предмети. Постоянното взаимодействие и работа с материята отнема много енергия, затова елементът Земя дарява човека с търпение и издръжливост. От друга страна, такъв човек няма много време за духовни познания, но това е заплатата за уменията в материалните въпроси.

Слабо изразеният елемент Земя ще се прояви под формата на неспособност да води домакинство и слаба връзка с приложните дела. Вероятно е човекът да не е много подреден, да не може да се грижи за вещите си, дрехите или колата.

Тези 6 зодии ще са щастливи през юни 2024

Елемент въздух - взаимоотношения

Зодиакални знаци: Близнаци, Везни, Водолей

Въздухът е връзката ни със заобикалящата ни среда и със света. Той изпълва всичко около нас, но може да се усети само когато се движим. Той е като нашите взаимоотношения - не можете да го усетите, ако не правите нищо. Ето защо трябва да сте отворени към света и постоянно да общувате.

Елементът въздух се изразява в топлите взаимоотношения. Такива хора се стремят да станат психолози, водещи, това им е присъщо по природа. Често при общуване с човек, който е повлиян от елемента въздух, всички около него са с повишено настроение.

Елемент огън - трансформация

Зодиакални знаци: Овен, Лъв, Стрелец.

Огънят е трансформатор на енергия от един вид енергия в друг. Например трансформираме енергията на времето в енергията на парите или енергията на храната в енергията на тялото. Чрез силата на огъня човек се променя и постига това, което желае.

Огнената стихия може да се прояви чрез лидерството, желанието да бъдеш герой. Огънят дарява човека със способността да контролира енергията си, да натрупва необходимия запас от нея. Хората под силно огнено влияние непрекъснато се стремят да се движат, да станат по-добри от другите. Те се интересуват не само от материалните ценности.

Слабата огнена стихия е по-вероятно да направи човека пасивен, да го дари с чувство за жертвоготовност. При липса на енергия огънят няма да позволи на човек да се чувства в безопасност, той ще се превърне в жертва на събитията около него.

През юли 2024 Съдбата ще се обърне срещу тези 3 зодии

Елементът вода - смисълът на живота

Зодиакални знаци: Рак, Скорпион, Риби.

Водата е източник на вкус, удоволствие и на цялото ни съществуване. Без вода всичко около нас става монотонно. Подобно е положението и със смисъла на живота - без него човек вижда света като сив. Ето защо водната стихия е символ на търсенето на смисъл, на търсенето на знание, за да разберем света.

Хората, при които преобладава елементът вода, стават учители, мъдреци, тези, които носят знание и хармония в света. Тази стихия дава на човека много енергия, за да търси истината и целта на живота си. Въпреки че истинската сила на водата не притежават много хора. Те често стават ярки лидери, способни да вдъхновяват другите и да ги ръководят.

Всеки човек съчетава набор от елементи, които правят характера и личността му уникални. Но в същото време във всеки от нас се проявява по-силно само един елемент и най-вероятно от описанието вече сте се досетили кой сте вие. Именно този елемент ни прави полезни за цялото човечество и разкрива нашата цел.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес