Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новолуние на 6 юли 2024 - ето какво вещае

06 юли 2024, 06:34 часа

Новолунието в Рак на 6 юли в 01:57 се свързва с емоционалната природа, реакциите, инстинктите и човешките нужди.

Какво ще ни донесе това Новолуние? 

Луната контролира настроението ни и когато е в Рак, се чувстваме по-уязвими, проявяваме загриженост към ближните, действията са насочени към осигуряване на безопасността на себе си и на тези, които обичаме. През предстоящия лунен месец не трябва да правите дългосрочни планове, а по-скоро да се доверите на естественото течение на живота и да сте подготвени за чести промени в обстоятелствата на вашата реалност.

Новолунието в знака на майчината енергия, в Рак, ви напомня за събития от детството, образи на баби и дядовци, родители. Домакинските задължения ще изглеждат по-важни от обикновено и много хора ще искат да прекарат това време у дома, заобиколени от любими хора. 

Под влиянието на Луната в Рак е по-лесно да разберете своите нужди и желания, да разберете какво наистина имате нужда от живота. Новолунието е специално време, защото се свързва с началото на новите цикли. Шест месеца по-късно, докато Слънцето е в Козирог, ще има Пълнолуние в Рак (14 януари 2025 г.). 

Новолунието на 6 юли е много силно, защото се случва в съвпад с най-ярката звезда, видима от Земята - известният Сириус от съзвездието Голямо куче, номер едно в списъка на 25-те най-ярки звезди. В древни времена Сириус е бил важен астрономически обект, наблюдаван от много цивилизации, включително египтяните.

Зодиите, които това лято ще трябва да вземат важно решение

В египетската митология Сириус се свързва с богинята Изида. Изида била една от най-почитаните богини, символизираща майчинството, магията и прераждането. Хелиакалното изгряване на Сириус, когато звездата се появява за първи път на източното небе преди зазоряване след период на невидимост, съвпада с годишното наводнение на Нил. Това събитие се счита за проява на Изида, олицетворяваща плодородието и просперитета.

Сириус, най-ярката звезда на нашето небе, е първата сред звездите, идентифицирана от хората, а историята й е най-древна. Според гръцката митология кучето на Орион се превърнало в звездата Сириус. В Илиада Омир я нарича "кучето на Орион". Гърците също свързват Сириус с летните горещини: името на звездата идва от дума, означаваща „горещ ден“.

През първите десет дни на юли Юпитер образува съвпад с Алдебаран - това е зловредна звезда от първа величина. Затова се очаква емоционално сътресение, а новолунието в Рак ще засили още повече подобни процеси. Малко вероятно е да можете да се отпуснете в този момент, по-скоро напротив. Инстинктът за самосъхранение става по-остър и с него се проявява желание да споделя минали събития, преживявания и впечатления с членовете на семейството. Само семейството и приятелите ще ви помогнат да се съсредоточите върху поддържането на емоционален баланс.

В дните на новолуние в Рак е полезно да се проведе самодиагностика и да се обърне внимание на това как тялото реагира на емоции и чувства, къде възникват напрежение и скованост. Децата и бременните жени ще реагират по-силно на новолунието на 6 юли, ще станат тревожни и нервни. 

За да сведете до минимум възможните неприятности, най-добре е да останете вкъщи по време на новолунието в Рак, а ако планирате пътуване, за предпочитане с цялото семейство, на място, където можете да бъдете сред природата, близо до водата, далеч от суматохата на града. Гледането на интересен филм в обятията на любим човек може да бъде най-добрият начин да прекарате времето си в деня на новолунието на 6 юли.

Не трябва да правите грандиозни планове през горещите юлски дни. Заемете се с домакинска работа, помагайте на близките си, подредете дома си. Поканете стари приятели на гости у дома. Или може би е време да преминете към следващия етап от връзката - започнете да живеете заедно или се запознайте с родителите на партньора си. 

В навечерието на новолунието подредете дома си и създайте уют в дома си. Не забравяйте да се помирите със скъпи хора, да признаете грешките и да ги предотвратите в бъдеще. Но също така е полезно да прекарвате време насаме със себе си, с мислите си и да анализирате причините за вътрешните си проблеми.

Въпреки факта, че традиционно дните след новолунието са подходящи за нови начала, в този случай трябва да внимавате да започвате глобални дела и проекти. Юли като цяло е много труден месец, носи повече загуби и разочарования, вместо желаните материални резултати. Изключение могат да бъдат инициативи, свързани със семейни въпроси, премествания и трансформации в сферата на личните отношения. 

Зодиите, които много скоро ще открият нови източници на доходи

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес