Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои планети определят характера и способностите на всяка зодия?

05 май 2023, 20:11 часа
Реклама

Всеки знак от зодиака е под егидата на планета и най-често не една, а две или три. Тези управляващи планети до голяма степен определят характера на хората, родени под този знак, предпазват ги от негативизъм и им помагат да развият способностите си.

Овен

/Слънце, Марс и Плутон/

Слънцето развива индивидуалността в човека и го прави личност, Марс добавя енергия и войнственост, Плутон осигурява растеж и трансформация на негативните процеси в положителни. Следователно огнените Овни като правило са интересни, енергични хора, с високо лидерско отношение, често войнствени и емоционални, способни да издържат на всякакви удари на съдбата.

Телец

/ Луна и Венера/

Най-близките до Земята планети, които оказват огромно влияние върху спокойния и уравновесен Телец, който обича домашния уют и комфорта. Луната го дарява с добре развита интуиция, Венера – чувственост, емоционалност и привързаност към близките.

Знаете ли коя планета на коя зодия отговаря - проверете вашата

Близнаци

/ Меркурий/

Тази планета е символ на ума и словесното въплъщение на мисълта, отговаря за комуникацията, разбирането и ученето. Меркурий е въплъщение на същността на Близнаците, той ги прави невероятно общителни и общителни, дарява ги с дарба на красноречие, остроумие, проницателност.

Рак

/Луна и Юпитер/

Чувствителните и раними Раци са под контрола на Луната, която отговаря за интуицията и емоциите. Те са напълно зависими от емоциите си, а също така имат дарбата на емпатия, могат да усетят настроението и нуждите на другите хора. Юпитер им добавя самочувствие, дарява ги с чувство за справедливост и чест.

Лъв

/ Слънце/

Управител на огнения Лъв е Слънцето, което дарява представителите на този знак с ярка индивидуалност, артистичност и ненадминати лидерски качества. Освен това дава на Лъвовете усещане за изключителност и желание да бъдат в центъра на вниманието на всички.

Дева

/Меркурий/

Перфекционизмът на Дева се управлява от Меркурий, най-близката до Слънцето планета, отговорна за ума, интелекта и разбирането. Благодарение на помощта на Меркурий, Девите винаги ясно планират своите дела, завършват ги навреме и ефективно.

Кои са управляващите планети на зодиите и защо това е важно?

Везни

/ Сатурн и Венера/

Сатурн, който отговаря за самодисциплината, реда и формирането на собствена система от ценности на човека, дарява Везните със способността да формират своето жизнено пространство по оптимален начин. Венера добавя позитивизъм, чувственост и любов към това пространство.

Скорпион

/ Марс, Уран и Плутон/

Плутон определя основното качество на Скорпиона - проницателността, Марс добавя войнственост и увереност, а Уран дава интуиция и невероятен дар на прозорливост.

Стрелец

/ Слънце и Юпитер/

Управлявани от Слънцето, Стрелците имат жизнена личност, енергия и чувство за приключения. Юпитер ги прави оптимистични, целеустремени и нелишени от мъдрост.

Козирог

/ Марс и Сатурн/

Комбинацията от сила, жизненост и войнственост, която Марс дарява на Козирозите с дисциплината и отговорността, дарени от Сатурн, прави тези хора ярки и често изключителни личности. Козирогът винаги знае точно какво иска да постигне в живота и уверено върви към целта си.

Водолей

/ Уран и Нептун/

Уран дава креативност, интуиция и способност за намиране на изход от привидно безнадеждни ситуации, даряват Водолея с невероятни възможности, таланти и желание да опознаят свят.

Риби

/ Нептун/

Благодарение на своя главен управител Нептун, Рибите са креативни, весели и оптимистични.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес