Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как ретрограден Сатурн в Риби ще ни повлияе и колко дълго ще продължи?

25 юни 2023, 21:37 часа

Сатурн е една от най-суровите планети в астрологията. Той покровителства такива трудни знаци като Козирог и Водолей. Качествата на Сатурн са мъдрост, отговорност и дисциплина. Освен това гигантската планета олицетворява реакцията ни към авторитета на някой друг и е тясно свързана с кармата. Следователно активността на Сатурн зависи от това как работим с миналото и как реагираме на житейските уроци.

Ретрограден Сатурн: кога започва и свършва, какво носи на обществото

През 2023 г. ретро Сатурн започна на 17 юни и ще завърши едва на 4 ноември.

Въздействието на ретрограден транзит ще отслабне, преди да приключи. Следователно ще имаме шанс да се поучим грешките или да ги предотвратим навреме.

Възможностите и опасностите от периодите на ретрограден Меркурий през 2023 г.

Как ще ни въздейства ретро Сатурн?

Комуникация. Мнозина ще получат мощни отговори и поздрави от минал живот. На хоризонта може би ще се появят личности, с които не са общували дълго време. По-добре е да държите такива стари познати на разстояние – поне до края на ретроградността.

Ако говорим за общата атмосфера на предстоящото астро-събитие: ретро Сатурн често ще се концентрира върху скрити проблеми. Например в любовната сфера мнозинството ще открие пропуски от кармичен характер. Осъзнаването на грешките и пълната отдаденост ще скрият връзката от проблеми и ще подобрят ситуацията в двойката.

Друг интересен момент на ретро Сатурн: общуването със семейството, роднините и приятелите ще излезе на преден план.

Работа и пари. В кариерата Сатурн ще „подчертае“ изоставените случаи. Колкото по-бързо успеете да „издърпате опашките си“, толкова по-скоро планетата ще раздаде своите приятни бонуси: ще отвори нови хоризонти, ще ви запознае с интересни хора.

Също толкова важен в този период ще бъде финансовият сектор - един от контролите на Сатурн. През този период е по-добре да контролирате по-внимателно финансовото състояние и внимателно да планирате бюджета.

Ретрограден сезон: Астрологичните събития, които ще променят живота на всеки през лятото на 2023 г.

Кои знаци в ретро Сатурн са 100% късметлии и кои не?

На късмета и благоволението на Сатурн могат да разчитат представителите на земните знаци: Телец, Дева и Козирог. Основните качества на тези зодии са отговорност и сериозност. Именно те се вписват най-добре в принципите на Сатурн. Хората от тези зодии са по-склонни да получават подаръци под формата на приятни случайности или неочаквани награди. Възможно е на техния хоризонт да се материализират положителни моменти от миналото, а редица ситуации в настоящето да се проявят изключително благотворно.

По-малко щастливи са знаците на огъня и въздуха. Овен, Лъв и Стрелец могат да загубят много предимства заради прекомерна активност, импулсивност и навика да ускоряват всичко. Водолей, Везни и Близнаци, от друга страна, ще се чувстват като заседнали в определен период и не могат да излязат от него.

Водните знаци - Скорпион и Рак - ще се чувстват неутрални и относително спокойни. Най-трудно ще е за Рибите, в чието съзвездие ще има ретроградност.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес