Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да си изберете куче според зодията, която сте - първа част

20 юни 2023, 09:00 часа

Отглеждането на куче изисква време и е отговорност, която не всеки човек може да поеме. Ако все пак сте преценили, че имате достатъчно свободно време и финанси, за да гледате куче, то може да си изберете порода, която ще съответства на зодията ви:

Овен – Немска овчарка

Както е известно Овните са доста упорити, обичат да са център на вниманието и често се впускат, без да мислят, в най-различни приключения. Затова те имат нужда от куче, което да има достатъчно енергия и желание да ги придружа навсякъде. Немските овчарки са изключително лоялни и привързани към стопанина си. Те защитават семейството си дори с риск за собствения си живот. Немските овчарки са умни, дисциплинирани, игриви, но в същото време недоверчиви към непознати.

Кои са най-популярните породи кучета

Телец – Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Представителите на тази зодия са известни с това, че обичат елегантността и са лоялни към околните. Именно заради това тази порода е подходяща за тях. Кавалер Кинг Чарлз шпаньол са домашни любимци, които нямат против да прекарват времето си у дома, стига да им се обръща внимание. Разбира се добре с други кучета, с деца и възрастни. Може да се каже, че тези кучета са игриви, мили, нежни и рядко лаят.

Близнаци – Уелско корги

Близнаците обикновено са весели, емоционални, любопитни и доста дружелюбни личности. И поради тази причина Уелското Корги е подходяща порода за тях. Тези кучета също са доста дружелюбни и обичат, когато са център на вниманието. Имайте обаче предвид, че представителите на тази порода смятат, че са по-големи, отколкото са и понякога могат да влезнат в неравностойна битка с друго куче.

Рак – Померан

Въпреки че Помераните са малки по размер, те винаги са готови да защитят своя стопанин. И ще направят всичко по силите си, за да ви покажат колко голямо сърце имат и колко ви обичат. Ротвайлерите също са подходящи за Раците и въпреки че повечето хора ги смятат за агресивни кучета, те всъщност са доста любвеобилни. Също така са отлични пазачи и проявяват лоялност към своите стопани.

Кучетата не харесват определени хора – защо?

Лъв – Дакел или Мопс

Лъвовете са общителни личности, а същото се отнася и за Дакелите. Те са дребна, но много жизнена и палава порода. Лесно привличат вниманието на околните, но за тях е важен само един човек - техният стопанин. Дакелите са изключително интелигентни кучета и се адаптират лесно. И те са от породите кучета, които се мислят за по-големи, отколкото са. Мопсът също е подходящ за представителите на зодия Лъв, защото са забавни и имат нужда от стопанин, който също е забавен и излъчва щастие.

Дева – Коли или Чау-чау

И Девите и Чау-чау са доста спокойни и резервирани. Тази порода не изисква особено внимание и обича да прекарва време насаме със себе си. Поради тази причина се държи резервирано при нови запознанства и дори може да изглежда, че се държи агресивно. Всъщност породата не е никак агресивна, просто не обича да ѝ се навлиза рязко в личното пространство. И Девите и Чау-чау са доста лоялни и представителите на тази зодия биха оценили това. Друга подходяща порода за Девите е Колито. То има горда и благородна осанка, смели са и имат развито чувство за дълг.

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес