Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бежово за Дева, синьо за Близнаци: кои цветове в дрехите разкриват енергията на различните зодии

31 май 2024, 08:20 часа

Възможно ли е да определите цветовете, които ще подчертаят енергията на вашия зодиакален знак? Разбира се. Всеки знак, подобно на цветовете, носи уникална енергия - чудесно е да изберете определени нюанси, които да подсилят положителните качества на вашия знак. Нека обсъдим как да го направим с психолога и имидж стилист Мария Куликова.

Реклама

Намерете нюанса, който ще подчертае всички положителни качества на вашия зодиакален знак.

И така, коя е палитрата, подходяща за различните знаци на Зодиака?

Овен (21 март - 19 април)

Овен: Овенът е огнен знак. Представителите на тази зодия са страстни, смели и независими натури. Овните често са енергични, амбициозни и имат ярка индивидуалност. Те действат бързо и уверено и са склонни да бъдат лидери. За Овните е важно да усетят кога точно да бъдат енергични и активни - тук могат да им помогнат всички нюанси на червеното и оранжевото. Това са марсиански нюанси, които насърчават действието.

Също така е важно да усещат кога да забавят темпото. Тук на помощ идва тъмносиньото, което успокоява и привежда нервната система в спокойно състояние.

Тези 4 зодии са луди по КОТКИТЕ и несъмнено си приличат с тях

Телец (20 април - 20 май)

Телецът е земен знак. Той се характеризира със земност и практичност. Тази зодия е известна със своята надеждност. Материалните блага и комфортът във всичко са важни за Телеца, а волевите качества им помагат да се справят с трудностите. Всички нюанси на природата ще им помогнат да се заземят още повече: бежовата, кафявата и тъмнокафявата гама са печеливш вариант. Основното нещо е да изберат правилния нюанс за тях.

Близнаци (21 май - 20 юни)

Близнаците са въздушен знак. Природата им е двойствена и много любопитна, лесно се адаптира. Те имат силни комуникативни умения и обичат да общуват. Енергичните и двойствени комбинации от нюанси ще подхождат на Близнаците. Въздушно синьо с розово, зелен цвят на растежа с неподвижно бяло, енергично оранжево със спокойно синьо.

Рак (21 юни - 22 юли)

Ракът е воден знак. Представителите на тази зодия са емоционални, чувствителни и имат силна интуиция. Те са семейно ориентирани и са много грижовни към дома. Обичат уюта вкъщи. Женствените нюанси на синьото и бялото много хармонично подчертават чувствителната природа на Рака, а пясъчните нюанси - предизвикват усещане за комфорт и топлина. А комбинацията на едното с другото е една от най-хармоничните за зодията.

Лъв (23 юли - 22 август)

Лъвът е огнен знак. Известен е с увереността, амбицията и лидерските си качества. Лъвовете често са общителни, страстни и обичат да са в центъра на вниманието, обожават признанието и възхищението. Активните нюанси на червеното ще помогнат на Лъва да се открои от тълпата. А комбинацията от ярки топли нюанси със студени ще позволи да привлекат максимално внимание към своята природа, ако има такава задача.

Каква котка си според зодията

Дева (23 август - 22 септември)

Девата е земен знак. Те са много практични и обичат детайлите. Не им липсва усърдие, Девите са надеждни и харесват реда. Представителите на този зодиакален знак са по-скоро потайни, отколкото екстравагантни - те нямат за задача да привличат активно вниманието към себе си. Затова топлите, основни бежово-кафяви нюанси ще им помогнат да се чувстват естествено във всяка компания.

Везни (23 септември - 22 октомври)

Везните са въздушен знак. Той се характеризира с дипломатичност и чар. Хармонията и справедливостта са важни за тях. Везните се стремят към сътрудничество и съгласие, искат да намират компромиси. Ето защо те трябва да избягват контрастни и противоречиви комбинации, а вместо това да избират хармонични двойки. Нюансите на лилаво със златно, синьо с прасковено, зелено с розово ще им помогнат да почувстват баланс и хармония.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Скорпионът е воден знак. Те са страстни и решителни натури. Мистериозни и дълбоки. Скорпионите са проницателни, лесно усещат настроението на другия. Черният цвят ще помогне на представителите на този зодиакален знак красиво да подчертаят още повече загадъчността на своята природа. В края на краищата черното е свещен нюанс, той скрива всички цветове от спектъра.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Стрелецът е огнен знак. Известен е със своя авантюризъм и оптимизъм, както и с любовта си към изследванията. Стрелците обичат да философстват и се стремят към лична свобода. Такива натури лесно привличат другите към своите идеи, много са целеустремени. Зелените нюанси помагат на Стрелците да растат и да се развиват, а жълтото - цветът на интелигентността - ще добави сочни цветове към живота.

Козирог (22 декември - 19 януари)

Козирогът е земен знак. Те са много амбициозни и дисциплинирани. Готови са да поемат отговорност и желаят да постигнат успех. Обичат да си поставят дългосрочни цели в делата. За да подкрепите решителността на Козирозите, ще ви помогне контрастна комбинация от бели и черни нюанси. Тази комбинация е много праволинейна и строга, не отвлича вниманието от основните цели и задачи.

Водолей (20 януари - 18 февруари)

Водолеят е въздушен знак. Той се стреми към индивидуалност, грижи се за развитието на интелигентността и се придържа към хуманитарните ценности. Водолеите също така са много креативни, независими и обичат да търсят нестандартни решения. Те ценят приятелството и общуването. Светлите, пастелни нюанси на зеленото, розовото, синьото и люляковото ще спомогнат за поддържане на лекия им нрав.

Но за тях е важно да се балансират със земни цветове. Изцяло естествената гама от нюанси на кафявото помага да се поддържа баланс на ефирност и заземяване.

Риби (19 февруари - 20 март)

Рибите са воден знак. Те са чувствителни и надарени с въображение. Имат дълбока връзка със своите емоции и духовната сфера. Наситените нюанси на синьото ще помогнат за балансиране на богатата интуиция на Рибите. А червените и розовите тонове ще добавят малко енергия и динамика в живота.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес