Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 зодии, които определено не трябва да имат домашни любимци

13 август 2023, 22:28 часа

Има хора, за които е важно да споделят свободното си време с домашните си любимци. Представителите на зодиите от нашата селекция обаче изобщо не споделят подобна житейска нагласа. Може да обичат пухчетата, но само ако не живеят под един покрив с тях. Нека обясним с какво е свързано това поведение според астрологията.

1. Телец

Икономичният и практичен Телец оценява реда в къщата толкова високо, че присъствието на всяко животно на личната му територия може да го разстрои. От една страна, Телецът няма да се откаже от удоволствието да погали кучето на съседа по ухото или да почерпи сладката котка на автобусната спирка с парче наденица. От друга страна, за представителите на знака е трудно да си представят, че в спретнатия им дом ще се зароди лаещ или мяукащ размирник.

Затова Телците обичат животните от разстояние. Ако хората от тази зодия поемат риска да имат домашен любимец, по-късно може да съжаляват за решението. В същото време те, разбира се, няма да изхвърлят бедното куче на улицата и никога няма да се откажат от любимата си котка, но ще се отнасят към тях не като радост, а по-скоро като наказание за емоционален изблик. Примирен със състоянието на нещата, Телецът ще измие подовете, ще помете разсипаната храна и ще дезинфекцира всеки ъгъл.

Кои зодии ще потънат в земята от срам в идващите дни?

2. Близнаци

Общителните Близнаци силно уважават и обожават животните, че са готови да дадат подслон на внушителен брой четириноги и птици, това точно е бедата - те имат твърде малко време. Хората от този знак имат толкова голяма нужда от общуване и пътуване, че не могат да седят на едно място: винаги трябва да са наясно с всички събития и да са в центъра на вниманието. Животните в този контекст ще се превърнат в бреме за тях, защото е трудно да се откъснеш, когато живо същество зависи от теб.

Ето защо, за да не противоречим на поговорката „носим отговорност за тези, които сме опитомили“, по-добре е Близнаците да нямат домашни любимци. Поне докато не стигнат осъзнато до това решение и не разберат колко голяма е отговорността.

Кои зодии имат най-силна жажда за мъст?

3. Козирог

Козирозите никога няма да откажат на любимите си хора да имат куче или котка, но самите те никога не биха взели животно в къщата. Хората от тази зодия обичат да живеят в свой собствен ритъм и да не зависят от никого. За тях разходката с домашен любимец в парка, тичането по ветеринарните лекари, почистването след животните е нерационална загуба на ценна почивка след работен ден.

Козирозите могат да се сдобият с животно само в отчаяно психологическо настроение: да се разсейват. Въпреки това, веднага щом се оживят, домашният любимец може да започне да им тежи. Не, Козирозите изобщо не са жестоки и бездушни, както може да изглежда, те просто не искат да усложняват живота си и да избягват отговорност, която не е свързана с професионалните им дейности.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес