Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спортисти и ВИП гости тренираха с деца аутисти

30 април 2014, 14:59 часа • 22002 прочитания

Посланикът на Литва, който е посланик на добра воля - Дариус Гаудис, председателят на „Фонд за терапии за деца с аутизъм“ - Евтим Евтимов, Владислава Цолова, която представлява фондацията – „Стъпка за невидимите деца на България“, сдужение „Тацитус” и още много гости подкрепиха децата аутисти  на 29 Април в World Class Spa & Fitness.

Проф д-р Мая Николова и нейните студенти от специалност '' Адаптирана физическа активност '' от Национална Спортна академия зарадваха децата  с демонстрация на адаптирана водна терапия за тях.

Фитнес инструкторите на World Class и фитнес моделът и треньор - Вальо Боксьора, който е баща на дете аутист, показваха на децата упражнения и им помагаха да се адаптират.

Спонсорите на събитието - верига магазини SPORT DEPOT  зарадваха децата със спортни подаръци,  минерална вода Бачково, фирми за хранителни добавки - Nutrend и FitMax, предоставиха витамини и тонизиращи напитки за децата и гостите.

World Class Spa & Fitness апелира за толерантност и се включва в Кампанията „Освети в синьо", която информира за аутизма в цялата страна и инициира интегрирането на децата аутисти в обществото чрез спорт.

Едно на всеки 88 деца в света страда от аутизъм. В България засегнати са около 140 000 души. Два процента от населението в света са аутисти.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес