Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

РЗИ проверява обектите, където се продават енергийни прахчета

29 август 2024, 13:47 часа • 507 прочитания

Министърът на здравеопазването Галя Кондева разпореди на Регионалните здравни инспекции да извършат проверки в спешен порядък във физически обекти, за които има информация за продажбата на енергиен прах, т. нар. "енергиен сниф". 

Проверките ще се реализират съвместно с представители на Комисията за защита на потребителите. 

Вчера рекламният клип на Диона предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Профилът на звездата беше залят с множество негативни коментари. Днес певицата обяви, че слага край на активността си в интернет за известно време. Още: 250 000 у нас са със сериозни зависимости: Психолог за скандалната реклама с Диона

Междувременно експерти на Министерството на здравеопазването са извършили мониторинг на места за продажба от разстояние, като е изготвен списък, по който също ще бъдат извършени проверки.

Информацията ще бъде предоставена и на останалите компетентни органи. След установяване на произхода на продуктите, веригата на доставки, както и вложените суровини и съставки, ще бъде изготвена преценка за безопасността на предлаганите продукти чрез назална употреба, както и необходимостта от предприемане на мерки, целящи евентуално ограничаване или забрана, заявиха днес от здравното министерство. Още: Диона с първи коментар след рекламата за смъркане на стимуланти

От там уточниха, че официален сигнал в Министерството на здравеопазването за конкретните продукти, е постъпил на 26 август (понеделник). В резултат на това са изискани становища от експерти от Националния съвет по наркотични вещества и Националния център по обществено здраве и анализи.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес