Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова голяма болница ще има в София

30 април 2024, 16:17 часа • 5701 прочитания

Нова болница в София - служебното правителство даде разрешение за това, по Закона за лечебните заведения.

Става въпрос за "Многопрофилна болница за активно лечение "Мама и Аз". Инвеститор е "Търговска лига - Глобален аптечен център" АД: Плевенска болница спасява бебета, на които не могат да помогнат в София

Рамката на болницата

Лечебното заведение ще покрива по 39 медицински специалности, в 30 клиники и отделения с общо 413 легла, отделения без легла и лаборатории за диагностика. Ще бъдат лекувани и деца, и възрастни. Според разглежданите документи, настоящият проект има за основна цел предоставяне на достъпни и качествени медицински услуги, подобряване качеството на живот на нуждаещите се пациенти и намаляване на страданията. Инвеститорът има готовност за изграждане на многопрофилната болница в срок до 48 месеца от правителственото лечение. В този срок трябва да бъде подадено заявление до здравния министър, за да издаде той разрешение за осъществяване на лечебна дейност по реда на Закона за лечебните заведения.

Инвестицията за изграждането на болницата е 120 млн. лева. Парите идват от търговската дейност на инвеститора и от банкови заеми.

Още: "Полезна инвестиция": МБАЛ-Самоков закупи нов модерен автоклав

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес